Αρχική περίοδος κατασκευής – Περιοδικό Old House Journal

Αρχική περίοδος κατασκευής – Περιοδικό Old House Journal

5 Ιουνίου, 2023 0 By admin
Ξύλινο εντοιχισμένο για ιστορικό σπίτι
Αριστερά: Η τηλεφωνική γωνιά αυτής της περιόδου είναι ένα πρωτότυπο που ανακαινίστηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο σαλόνι του σπιτιού του 1940.
Δεξιά: Ένα κάθισμα παραθύρου είναι χτισμένο ως μέρος της επίσημης ξυλουργικής και στις δύο πλευρές του τζακιού σε ένα σπίτι της Μασαχουσέτης του 1777. Φωτογραφίες: William Wright/Eric Roth

Τα ακίνητα εντοιχισμένα έργα αποτελούν μέρος της αρχιτεκτονικής και συμβάλλουν στην εμφάνιση του σπιτιού εξίσου με τη σκάλα ή το τζάμι. Καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο από τα τυπικά έπιπλα, ειδικά όταν είναι ενσωματωμένα σε τοίχους. Δεν χρειάζεται να μετακινηθούν κατά τον καθαρισμό. Τα εντοιχισμένα έπιπλα είναι ιδανικά για ένα μικροσκοπικό σπίτι, είτε πρόκειται για μπανγκαλόου αντίκες είτε για ένα μοντέρνο μικροσκοπικό σπίτι. Το ενσωματωμένο εξυπηρετεί επίσης τη μοντέρνα επιθυμία για ένα τακτοποιημένο εσωτερικό. Η ιδέα δεν είναι καινούργια. Βρίσκουμε ενσωματωμένα σε κάθε εποχή και σε κάθε στυλ σπιτιού. Κάποια είναι απλά ή παραδοσιακά, άλλα στάζουν από ντιζάιν και δεξιοτεχνία, και άλλα είναι λίγο καρυδιού. Εδώ βλέπουμε μερικά πρωτότυπα.

Σκέφτομαι τα κομμένα γωνιακά ντουλάπια, όπως και οι μπουφές της τραπεζαρίας. Καναπέδες και εντοιχισμένα καθίσματα παραθύρων εμφανίζονται σε κάθε περίοδο — σε ένα γεωργιανό σαλόνι, έναν πυργίσκο Queen Anne, ένα παράθυρο σε ένα μπανγκαλόου. Τα σύγχρονα σπίτια και τα ράντσο του μέσου αιώνα έχουν συχνά κομψές συσκευές, όχι μόνο στην κουζίνα αλλά και στην κρεβατοκάμαρα.

Σχεδόν για όλα υπάρχει προηγούμενο. Κατά την προσθήκη νέων κουφωμάτων, φροντίστε να χρησιμοποιείτε το λεξιλόγιο σχεδιασμού κατάλληλο για την ηλικία, το στυλ και τον βαθμό τυπικότητας του σπιτιού. Σε περίπτωση αμφιβολίας, απλοποιήστε αντί να στολίσετε ένα σχέδιο. και αποφύγετε τις αναδρομικές γνωριμίες.

Η ζέση για τα χτιστά κορυφώθηκε κατά την εποχή των μπανγκαλόου – όταν πολλά σπίτια είχαν μόνο 80 ή 900 τετραγωνικά πόδια, το ξύλο ήταν άφθονο και η ξυλουργική γινόταν με μηχανές. Ιδιαίτερα στη δεκαετία του 1920, έγινε μια ασήμαντη εμμονή μεταξύ των εταιρειών κατοικιών και των κατασκευαστών να βλέπουν πόσα «χαρακτηριστικά εξοικονόμησης χώρου» θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στο σπίτι: βιβλιοθήκες στην κιονοστοιχία, μπουφές στην τραπεζαρία, λινά ντουλάπια στον επάνω όροφο. , συν γωνίες τηλεφώνου , πτυσσόμενες σιδερώστρες, πτυσσόμενοι πάγκοι, πτυσσόμενα κρεβάτια. . . συνέχιζε και συνεχιζόταν. Ακόμη και οι κατάλογοι του milworkworks πρόσφεραν έτοιμες ενσωματωμένες συσκευές. Μπορείτε ακόμη και να μελετήσετε vintage καταλόγους για ατελείωτες ιδέες σχεδίασης. (Ξεκινήστε με την APT’s Building Technology Heritage Library, έναν διαδικτυακό πόρο. Αναζητήστε “καταλόγους millwork” και καθορίστε τα έτη ενδιαφέροντος στο archive.org/details/buildingtechnologyheritagelibrary)

Δεν μπορούμε πλέον να παραγγείλουμε ενσωματωμένο απόθεμα για λίγα μόνο δολάρια. Μια προσαρμοσμένη κατασκευή είναι ο τρόπος που πρέπει να ακολουθήσετε σήμερα. Χρειάζεστε έναν σχεδιαστή που να είναι εξοικειωμένος με τις λεπτομέρειες εποχής, μαζί με έναν ξυλουργό ή επιπλοποιό που κάνει καλή δουλειά. Πολλοί διακοσμητές εσωτερικών χώρων έχουν μια ειδική ομάδα ξυλουργικής. Μια μεγάλη εντοιχισμένη ντουλάπα, συγκεκριμένα, θα προσθέσει χαρακτήρα και αποθήκευση στο σπίτι. Ένα κομμάτι κατασκευασμένο από ξύλο ποιότητας βαφής θα κοστίσει λιγότερο από ένα κομμάτι από λεπτό σκληρό ξύλο για να αποκτήσει ένα καθαρό φινίρισμα.

«Σκεφτείτε πώς και πού θα κατασκευαστεί το κομμάτι», λέει η Mary Ellen Polson, συγγραφέας του Το βιβλίο ιδεών περικοπής (Tauton). «Για παράδειγμα, ένας επιπλοποιός συνήθως φτιάχνει το κομμάτι σε ένα κατάστημα και το προσαρμόζει στο μέγεθος μετά τη συναρμολόγηση. Ένας μάστορας μπορεί να το κατασκευάσει στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρά σας, μετατρέποντας το σπίτι σας σε χώρο εργασίας.

Ο Polson προτείνει να ρωτήσετε για (ή να προσδιορίσετε) τεχνικές κατασκευής, για παράδειγμα να ζητήσετε αρθρώσεις και αγκυλωτές αρθρώσεις αντί για αρθρώσεις ή σφήνες. Όπως και με τα ανεξάρτητα έπιπλα, όσο ισχυρότερο είναι το ξυλουργείο, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει το ενσωματωμένο κομμάτι.

Οι ενσωματωμένες συσκευές μπορούν να πάνε σχεδόν παντού. Προφανείς τοποθεσίες είναι, φυσικά, η κουζίνα και το μπάνιο, καθώς και ένα ντουλάπι ή βοηθητικό δωμάτιο, που μπορεί να έχει οτιδήποτε, από ανοιχτά ράφια και κουμπιά μέχρι “ντουλάπια” και εντοιχισμένες ντουλάπες, μαζί με ένα πάγκο. Συχνά υποθέτουμε ότι τα εντοιχισμένα ντουλάπια κουζίνας χρονολογούνται από τα μέσα του 20ου αιώνα. Στην πραγματικότητα, ένα ενσωματωμένο ντουλάπι βάσης ή ένα ψηλό ντουλάπι ήταν συνηθισμένο στις κουζίνες της βικτωριανής εποχής και των αρχών του 20ου αιώνα, όπως και τα ντουλάπια με συρτάρια, τα ντουλάπια βάσης και τα γυάλινα ντουλάπια τοίχου.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των παλιών ιδιοκτητών, σκεφτείτε έναν άλλο αχρησιμοποίητο χώρο για να αποθηκεύσετε εντοιχισμένα έπιπλα: βαθιά συρτάρια
χτισμένο στην επικλινή περιοχή κάτω από τις μαρκίζες, ας πούμε? ντουλάπια ή συρόμενα στο άδειο στηθαίο κάτω από μια σκάλα. μια ψηλή βιβλιοθήκη ή ένα ντουλάπι πορσελάνης δίπλα ή πλαισιωμένο από ένα στήθος καμινάδας.

Τέλος, αναζητήστε στοιχεία για ενσωματωμένο που μπορεί να έχει αφαιρεθεί. Οι κιονοστοιχίες σκίστηκαν κατά τις αλλαγές γεύσης. μπαλωμένα δάπεδα και «φαντάσματα» στους τοίχους μπορεί να υποδηλώνουν πού βρισκόταν κάποτε. Μια γωνιά πρωινού μπορεί να έχει εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης της κουζίνας ή ακόμη και να έχει μετατραπεί σε θάλαμο πυροσβεστών. Αναζητήστε ενδείξεις!

vintage πτυσσόμενο κρεβάτι
Σε ένα σπίτι του 1915 στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, η γραμματέας κρύβει ένα πτυσσόμενο κρεβάτι πάνω σε ξύλινους τροχούς. Η γραμματέας και το κρεβάτι είναι πρωτότυπα. Φωτογραφία: Linda Svendsen Archives

Παράξενα παραδείγματα ενσωματωμένων συσκευών

Κρεβάτια που γλιστρούν σε κοχύλια, σοφίτες σκάλες που διπλώνουν από μια ντουλάπα, πτυσσόμενες σιδερώστρες – τα έχουμε δει όλα. (Ίσως το πιο περίεργο πράγμα ήταν ένας καναπές/κρεβάτι κουζίνας που μετατρέπεται σε μια ενιαία “βεράντα ύπνου”.)

Ξύλινο εντοιχισμένο για ιστορικό σπίτι
Στο Mill Valley της Καλιφόρνια, η τραπεζαρία με τον εντοιχισμένο τοίχο της είναι πρωτότυπη σε ένα απόκοσμα διατηρημένο μπανγκαλόου Arts & Crafts.
Φωτογραφία: Douglas Keister

Εντοιχισμένη τραπεζαρία

Οι εντυπωσιακές εντοιχισμένες ντουλάπες έχουν εξελιχθεί από ρηχά εξώπλατα ντουλάπια που βρίσκονταν σε αποικιακούς αποθηκευτικούς χώρους. Τον 18ο αιώνα, το ντουλάπι μεταφέρθηκε στο σαλόνι που χρησιμοποιείται για φαγητό, για να γίνει το διάσημο γωνιακό ντουλάπι της Γεωργιανής και της Ομοσπονδιακής περιόδου. Αυτά είχαν λεπτή ελαιοτριβεία και σκαλίσματα και συνήθως είχαν ράφια έκθεσης πάνω από κλειστή αποθήκευση.

Στη βικτοριανή εποχή, υπήρχαν ενσωματωμένα, τζάμια πορσελάνινα ντουλάπια για να ταιριάζουν με τα εκλεκτά σκληρά ξύλα που χρησιμοποιήθηκαν για το φινίρισμα – αυτό εκτός από ένα πλήρως εξοπλισμένο ντουλάπι που συνδέει την κουζίνα με την τραπεζαρία.

Η ακμή της εντοιχισμένης τραπεζαρίας ήταν ίσως περίπου το 1900–1930, όταν τα Arts & Crafts Bungalows, American Foursquares και Tudors συχνά διέθεταν έναν τεράστιο ενσωματωμένο μπουφέ ή μπουφέ με συρτάρια σεντονιών, βιτρίνες, χώρο πάγκου και ένας καθρέφτης. Ο μπουφές μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και ένα ειδικά διαμορφωμένο καλοριφέρ που λειτουργεί και ως θερμαντήρας πιάτων. Οι καναπέδες είναι επίσης συχνά χτισμένοι σε τραπεζαρίες.

Ξύλινο εντοιχισμένο για ιστορικό σπίτι
Αριστερά: έμπειρη ξυλουργική και σκάλισμα εκτίθεται στο πίσω σαλόνι του 1804 Captain Elias Davis House στο Gloucester, Mass.
Δεξιά: Η αυθεντική ελαιοτριβεία περιλαμβάνει ένα κυρτό, σκαλισμένο τζάκι στο σαλόνι μιας Βασίλισσας Άννας του 1892 της Μεσοδυτικής περιοχής. Φωτογραφίες: Eric Roth/David Heide Design Studio

Χωνευτοί προβολείς για το σαλόνι

Με μια υπερυψωμένη πλάτη και ένα στενό παγκάκι, το τζάκι είναι ταυτόχρονα μια αναδρομή στην εποχή της αποικιοκρατίας και ένα χαρακτηριστικό στοιχείο των δωματίων Arts & Crafts. Η ιδέα έγινε δημοφιλής από αρχιτέκτονες του τέλους του 19ου αιώνα που εργάζονταν στο στυλ του βότσαλου και της πρώιμης αποικιακής αναγέννησης. Ο αρχιτέκτονας της Βοστώνης H.H. Richardson πιστώνεται μερικές φορές με την εισαγωγή της ιδέας – σταθερά καθίσματα πάγκου, συνήθως εκατέρωθεν του τζακιού – από την Αγγλία, αλλά τα εντοιχισμένα καθίσματα δεν έχουν εμφανή προέλευση.

Τα μπανγκαλόου και τα σχετικά στυλ έχουν συχνά μια κιονοστοιχία που χωρίζει τα κύρια δωμάτια. οι κολώνες βρίσκονται σε ενσωματωμένες βιτρίνες, ανοιχτές βιβλιοθήκες ή πτυσσόμενα γραφεία.

Ξύλινο εντοιχισμένο για ιστορικό σπίτι
Σε ένα βικτοριανό Eastlake του 1888 που ανήκε μόνο σε μία οικογένεια, η βιβλιοθήκη έχει τζάμια εντοιχισμένες βιβλιοθήκες από ξύλο σφενδάμου με μια γραμματέα στο μπροστινό μέρος. Φωτογραφία: Eric Roth

Εντοιχισμένες ντουλάπες για υπνοδωμάτιο και γραφείο

μπάνιο εποχής με εντοιχισμένο νιπτήρα
Το 1886 Haas-Lilienthal House στο Σαν Φρανσίσκο ενσωματώνει νιπτήρα, ντουλάπια τοίχου και βάσης και καθρέφτη γείσου. Φωτογραφία: Douglas Keister

Αν και λιγότερο συνηθισμένο από ό,τι στις τραπεζαρίες, κατά τη διάρκεια του

βικτωριανή περίοδος και αργότερα. Ακόμη και οι ντουλάπες μπορεί να είναι αρκετά περίτεχνες, ως διαμερίσματα κατά μήκος ενός τοίχου ή ως μια πλήρης, ξεχωριστή γκαρνταρόμπα με ενσωματωμένα συρτάρια, ντουλάπες και καθρέφτες. Στον επάνω όροφο, μια ντουλάπα από λευκά είδη με πτυσσόμενες πόρτες και πολλά συρτάρια που εξυπηρετούνται για υπνοδωμάτια και μπάνια. Τα μεγαλύτερα σπίτια της δεκαετίας του 1920 είναι πιθανό να έχουν τέτοιες ανέσεις.

Εντοιχιζόμενες συσκευές για κουζίνα και μπάνιο

Η εντοιχισμένη κουζίνα με συνεχόμενα κάτω και πάνω ντουλάπια έγινε πρότυπο στη μεταπολεμική περίοδο του 20ού αιώνα. Ωστόσο, πολλά σπίτια είχαν εντοιχισμένα πριν, ειδικά μετά το 1890 περίπου, ακόμα κι αν ήταν μόνο ένα μεγάλο ντουλάπι στην κουζίνα. Τα σπίτια στην πόλη και τα κτήματα είχαν κτισμένα βικτοριανά ντουλάπια μπάτλερ δεκαετίες νωρίτερα. Αυτά μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν για κουζίνα, μπάνιο ή mumroom αυτές τις μέρες. Η γωνιά του πρωινού ήταν ένα δημοφιλές χαρακτηριστικό στα μπανγκαλόου περίπου το 1900-1940.


Πηγές:

Ταπετσαρία: Adelphi Paper Hangings
Σχεδιαστής David Heide Design Studio
Ταπετσαρία: Adelphi Paper Hangings
Μουσείο: Captain Elias Davis House, περίπου 1804
Μουσείο Cape Ann, Gloucester, MA
Lanterman House, Καναδάς Flintridge, CA P
Haas-Lilienthal House, 1886, Σαν Φρανσίσκο

Σχετικοί πόροι:

Αρχιτεκτονικά στοιχεία
Προσαρμοσμένη ξυλουργική, παράθυρα, πόρτες

Ντουλάπια Crown Point
Ντουλάπες και εφαρμοστές ντουλάπες εμπνευσμένες κατά παραγγελία

Χύτευση Driwood
Κουφώματα από σκληρό ξύλο σε περισσότερα από 500 προφίλ

Μπορεί να σου αρέσει επίσης: