Αφαιρέστε την οροφή του ποπ κορν

Αφαιρέστε την οροφή του ποπ κορν

22 Απριλίου, 2023 0 By admin

Αρχικά, να γνωρίζετε ότι το ανάγλυφο φινίρισμα μπορεί να περιέχει αμίαντο. (Αργότερα χρησιμοποιήθηκαν κόκκοι βερμικουλίτη και φελιζόλ.) Οποιαδήποτε βαφή μπορεί να περιέχει μόλυβδο. Πάντα να δοκιμάζετε για την παρουσία αυτών των τοξινών πριν από την απόξεση. Φοράτε μάσκα και γυαλιά όταν δημιουργείτε σκόνη και σωματίδια. Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε ζεστό νερό ή ατμό.

Η υφή ποπ κορν σας μπορεί να έχει εφαρμοστεί αρχικά σε φρέσκο ​​γυψοσανίδα. ή αργότερα προστίθεται στη βαμμένη επιφάνεια. Μπορεί να είναι χοντρό ή όχι. Δοκιμάστε κάθε μέθοδο για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για την περίπτωσή σας. Εάν αυτές οι μέθοδοι δεν λειτουργούν, θα πρέπει να αφαιρέσετε την οροφή και να την αντικαταστήσετε με γυψοσανίδα ή γύψο.

Μέθοδος 1: Στεγνώστε το ξύστε και το άμμο και μετά βάψτε αραιά.

Η επίστρωση αποβουτυρωμένου είναι μια επιλογή εάν η οροφή του ποπ κορν έχει βαφτεί, καθώς το νερό δεν θα διεισδύσει. Εργαστείτε από σκαλωσιές ή χρησιμοποιήστε ξύστρα με μακριά λαβή. δοκιμάστε ένα άκαμπτο μαχαίρι στόκου και γυαλόχαρτο 80 κομματιών σε ένα μπλοκ λείανσης για να αφαιρέσετε τα μικρά αναχώματα και τα χαλαρά κομμάτια. Τώρα καλύψτε την επιφάνεια με μια ένωση αρμού για να γεμίσετε και να εξομαλύνετε κοιλάδες.

Ένα πιθανό μειονέκτημα: Το ποπ κορν μπορεί να έχει ήδη μια αδύναμη σύνδεση με τη γυψοσανίδα. Η προσθήκη ένωσης, ασταριού και βαφής μπορεί να είναι αρκετή για να ξεφλουδίσει το στρώμα υφής. [One internet post suggested thinning the joint compound with water and using a short-nap roller to apply it, for less added weight. Another poster flatly stated, “Dry scraping doesn’t work, it’s slow and leaves gouges.”]

πώς να αφαιρέσετε την οροφή από ποπ κορν
Βήμα 1: Στεγνώστε το φινίρισμα υφής με ξύσιμο για να αφαιρέσετε τα ψηλά σημεία.
Βήμα 2: Επικάλυψη αποβουτυρωμένου με ένωση αρμών.

Μμέθοδος 2: Βρέξτε, περιμένετε και ξύστε.

Αυτή η ακατάστατη αλλά διεξοδική προσέγγιση αφαιρεί όλη την επίστρωση υφής χωρίς (αν είστε τυχεροί) να βλάψει την επιφάνεια του υποστρώματος. Το βρέξιμο της επιφάνειας θα μειώσει επίσης την ποσότητα της σκόνης. (Δοκιμάστε για αμίαντο και φορέστε μάσκα ούτως ή άλλως.) Εάν το στρώμα υφής έχει βαφτεί από τότε που εφαρμόστηκε, θα είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί επειδή το νερό δεν μπορεί να διεισδύσει. Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο αφαίρεσης ταπετσαρίας για να ανοίξετε τρύπες στο χρώμα, μετά να βρέξετε την οροφή, να περιμένετε και να το βρέξετε ξανά πριν το ξύσετε.

Αλλά πρώτα: καλύψτε κάθε πάτωμα, τοίχο, προεξοχή και άλλα έπιπλα με πλαστικό φύλλο και ταινία. Αρχικά, τοποθετήστε πλαστικό στο πάτωμα, έτσι ώστε η αποχέτευση από τον τοίχο να μην ρέει στο πάτωμα. Κλείστε το ρεύμα και κατεβάστε τα φωτιστικά οροφής και τυλίξτε τα με πλαστικό. Πάντα να απενεργοποιείτε την παροχή ρεύματος ενώ βρέχετε και μην αφήνετε τη λεπίδα της ξύστρας να αγγίξει κανένα καλώδιο.

Καλύψτε οποιαδήποτε επιφάνεια και αντικείμενο.

Χρησιμοποιήστε έναν ψεκαστήρα αντλίας και ένα ραβδί για να ψεκάζετε την οροφή ομοιόμορφα σε τμήματα. (Οι επαγγελματίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν ψεκαστήρα χωρίς αέρα με νερό.) Περιμένετε. Επαναλάβετε το βρέξιμο σε περιοχές που φαίνονται στεγνές, αλλά μην το βρέξετε υπερβολικά, καθώς αυτό θα καταστρέψει την επιφάνεια του γυψοσανίδας. [An internet tip, untested: Put a bit of fabric softener or Dawn dishwashing liquid in the water.] Τώρα χρησιμοποιήστε μια φαρδιά ξύστρα για να “ξυρίσετε” ξηρές περιοχές σε μεγάλα περάσματα σε χαμηλή γωνία. δοκιμάστε μια ξύστρα δαπέδου 9″–12″. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι στόκου για να περιηγηθείτε στα φωτιστικά και να μπείτε στις γωνίες. Εάν χτυπήσετε μια επίμονη περιοχή, σκεφτείτε να προσθέσετε περισσότερο νερό, αλλά συνειδητοποιήστε ότι μπορεί να έχετε ραφή γυψοσανίδας: προσέξτε να μην ανοίξετε ή αφαιρέσετε την ταινία. Χρησιμοποιήστε το πλαστικό στο πάτωμα για να συγκρατήσετε τα ξύσματα. ξεκινήστε από τη μία γωνία και διπλώστε το απαλά.

[YouTube entertainment alert: Some videos show the texture finish coming off cleanly in one pass, like peeling an orange. Maybe it does, sometimes. Another video shows a homeowner blissfully spraying water at the ceiling with the ceiling fixture, uncovered and on, lighting the way! No.]

Βήμα 1: Βρεγμένη οροφή με ψεκαστήρα αντλίας.
αφαιρέστε την οροφή ποπ κορν
Βήμα 2: Χρησιμοποιήστε μια φαρδιά λεπίδα για να ξυρίσετε το στρώμα υφής.

ΜΕΘΟΔΟΣ 3: Καλύψτε το με γυψοσανίδα.

Πλύνετε και στεγνώστε καλά την οροφή και τρίψτε την. Θέλετε δύο άτομα και έναν ανελκυστήρα γυψοσανίδας σε ¼” ή 3/8γυψοσανίδα ακριβώς πάνω από την υπάρχουσα οροφή. Μια σύνοψη της τυπικής μεθόδου: βρείτε καρφιά, κουμπώστε γραμμές κιμωλίας σε οροφές και κορυφές τοίχων, στερεώστε πάνελ γυψοσανίδας 8″ (π.χ. λαμαρίνα) στην οροφή με βίδες γυψοσανίδας που βιδώνονται κάθε 8″ κατά μήκος των άκρων του πάνελ και κάθε 12″ σε αρμούς οροφής ανά χωράφι του πάνελ. Αρθρώσεις άλματος σειρά προς σειρά.

Χρησιμοποιήστε ταινία αρμού και ένωση αρμών για να τελειώσετε την οροφή με τον συνηθισμένο τρόπο.

κάλυμμα ποπ κορν οροφής
Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε έναν μισθωμένο ανελκυστήρα για να εγκαταστήσετε το 3/8φύλλα γυψοσανίδας.
Βήμα 2: Ολοκληρώστε με κολλητική ταινία και ένωση αρμού.