Η ομορφιά των πλακιδίων από πορσελάνη στο μπάνιο σας

Η ομορφιά των πλακιδίων από πορσελάνη στο μπάνιο σας

21 Ιουνίου, 2023 0 By admin

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Η χρήση ανθεκτικών πλακιδίων πορσελάνης στο μπάνιο σας θα μεταμορφώσει τον χώρο σας σε έναν κομψό και λειτουργικό χώρο στη στιγμή. Το μπάνιο είναι κάτι περισσότερο από ένα δωμάτιο στο σπίτι αφιερωμένο στην προσωπική υγιεινή. Εδώ ξεκινάς και τελειώνεις τη μέρα σου, μια πραγματική όαση ευεξίας, αναζωογόνησης και χαλάρωσης.

Γι’ αυτό όταν σχεδιάζετε ή ανακαινίζετε το μπάνιο σας θέλετε ένα σχέδιο που να είναι ταυτόχρονα λειτουργικό και όμορφο. Η προσθήκη πλακιδίων από πορσελάνη θα ενισχύσει την ομορφιά του σπιτιού σας και θα διαρκέσει για τα επόμενα χρόνια.

Πλακάκια από πορσελάνη

Γιατί η επιλογή πλακιδίων από πορσελάνη έχει νόημα

Όταν πρόκειται για το σχεδιασμό ή την εκ νέου διακόσμηση αυτού του δωματίου, η επιλογή των καλύτερων δυνατών υλικών είναι απαραίτητη. Μια συγκεκριμένη περιοχή εστίασης είναι το δάπεδο και ένα υλικό ξεχωρίζει για τα πολλά πλεονεκτήματά του: η πορσελάνη.

Πέτρα από πορσελάνη, που ονομάζεται επίσης “πηλός πορσελάνηστα ιταλικά, είναι ένα αγαπημένο υλικό για δάπεδα μπάνιου. Επιπλέον, αυτό οφείλεται στα στιβαρά χαρακτηριστικά του και στις ευέλικτες επιλογές σχεδίασης. Επιπλέον, καθώς ανακαινίζετε, θα ανακαλύψετε γιατί τα πλακάκια από πορσελάνη θα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας σας.

Πλακάκι πορσελάνης

Η ανθεκτικότητα και η μακροζωία της πορσελάνης

Μία από τις πιο βασικές ιδιότητες των πορσελάνης είναι η απίστευτη αντοχή τους. Στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με πολλές άλλες επιλογές δαπέδων, είναι απίστευτα ανθεκτικό. Επιπλέον, αυτό οφείλεται στη διαδικασία παραγωγής, κατά την οποία ο εξευγενισμένος πηλός και άλλα φυσικά υλικά αναφλέγονται σε κλίβανο σε υψηλές θερμοκρασίες, συνήθως μεταξύ 1200 και 1400 βαθμών Κελσίου.

Επιπλέον, αυτή η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα ένα πυκνό, χαμηλού πορώδους υαλοποιημένο υλικό: ένα πλακίδιο που είναι απίστευτα ανθεκτικό σε γρατσουνιές, ρωγμές, χημικά και τριβή. Η ανθεκτικότητα της πορσελάνης υπολογίζεται χρησιμοποιώντας την κλίμακα MOHS, ένα μέτρο σκληρότητας ορυκτών.

Σε αυτή την κλίμακα, τα πορσελάνινα σκεύη βαθμολογούνται συνήθως με 7 ή 8 στα 10, με το 10 να είναι το πιο σκληρό (διαμάντι). Επιπλέον, αυτό δείχνει την ικανότητα να αντέχεις τους κραδασμούς και τη φθορά. Ιδανικά, καθιστώντας το ιδανικό για χώρους όπως το μπάνιο που έχουν μεγάλη καθημερινή χρήση.

Η μακροζωία είναι μια άλλη σημαντική πτυχή της ελκυστικότητας της πορσελάνης. Όταν τοποθετηθούν και συντηρηθούν σωστά, τα πλακάκια μπορούν να διαρκέσουν για δεκαετίες. Ενώ η αρχική επένδυση μπορεί να είναι υψηλότερη από ορισμένα άλλα υλικά, η μακροζωία των κονσερβών από πορσελάνη το καθιστά συχνά μια πιο οικονομική επιλογή.

Τα πλακάκια μπορούν να αντέξουν τη δοκιμασία του χρόνου χωρίς να χάσουν την αισθητική τους όψη, αποδεικνύοντας ότι είναι μια σοφή επένδυση για το μπάνιο σας. Επιπλέον, η πορσελάνη είναι επίσης ανθεκτική στην υπεριώδη ακτινοβολία, ώστε να μην ξεθωριάζει ή αποχρωματίζεται με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν το μπάνιο σας λαμβάνει καλό φυσικό φως.

Ωστόσο, όταν επιλέγετε τα πλακάκια σας, είναι πάντα συνετό να επιλέγετε έναν αξιόπιστο κατασκευαστή που τηρεί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να γνωρίζετε ότι λαμβάνετε πλακάκια που προσφέρουν την ανώτερη αντοχή και μακροζωία που προσφέρει η πορσελάνη.

Τα πλακάκια πορσελάνης είναι ανθεκτικά στο νερό και την υγρασία

Το μπάνιο είναι ένα πολύ υγρό περιβάλλον, το οποίο εκτίθεται σε συχνή επαφή με το νερό. Εξαιτίας αυτού, η αντοχή στο νερό είναι συνήθως ένας κρίσιμος παράγοντας κατά την επιλογή δαπέδων μπάνιου. Η πορσελάνη είναι πρακτικά αδιαπέραστη από το νερό λόγω του χαμηλού πορώδους τους.

Αυτό το υλικό είναι εντελώς αδιάβροχο, αποτρέποντας την απορρόφηση νερού και προστατεύοντας το δάπεδο από πιθανή ζημιά στο νερό. Επιπλέον, σημαίνει ότι δεν υπάρχουν λεκέδες, δεν υπάρχουν υδατογραφήματα και μικρότερος κίνδυνος ανάπτυξης μούχλας και μούχλας, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αισθητική του μπάνιου σας.

Επιπλέον, το κεραμικό είναι εξαιρετικά υγιεινό και καθαρίζεται εύκολα με οποιοδήποτε απορρυπαντικό, ακόμα και το πιο επιθετικό. Δεν απορροφά την υγρασία ή τις δυσάρεστες οσμές και έτσι προάγει την ποιότητα του αέρα.

Τα κεραμικά είναι εύκολα στη συντήρηση και αισθητικά ευχάριστα

Συνήθως, κανείς δεν θέλει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στον καθαρισμό και την απολύμανση των πλακιδίων ή των δαπέδων του μπάνιου από όσο χρειάζεται. Τα καλά νέα είναι ότι τα κεραμικά από πορσελάνη είναι απίστευτα εύκολο στη συντήρηση. Η γυαλιστερή και σκληρή επιφάνεια είναι ανθεκτική στους λεκέδες και δεν συγκρατεί βρωμιά ή σκόνη.

Ο τακτικός καθαρισμός με σκούπα ή ηλεκτρική σκούπα, σε συνδυασμό με την περιστασιακή σφουγγαρίστρα, είναι συνήθως το μόνο που χρειάζεται για να διατηρηθεί η καλύτερη εμφάνιση των δαπέδων από πορσελάνη. Επιπλέον, δεν χρειάζεστε ειδικά καθαριστικά: αρκεί ένα απλό μείγμα ζεστού νερού και ενός ήπιου απορρυπαντικού.

Για να μην αναφέρουμε ότι η πορσελάνη δεν είναι μόνο ανθεκτική και ανθεκτική. Αυτό το υλικό προσφέρει επίσης σημαντική αισθητική εμφάνιση.

Διαθέσιμο σε μια τεράστια γκάμα χρωμάτων, μοτίβων και φινιρισμάτων, υπάρχει ένα πλακάκι που ταιριάζει σε κάθε σχεδιαστική προτίμηση, από μινιμαλιστικό έως ρουστίκ, μοντέρνο έως παραδοσιακό.

Είτε θέλετε μια εμφάνιση από φυσική πέτρα, ένα εφέ ξύλου ή ένα γεωμετρικό σχέδιο, θα το βρείτε σε πορσελάνη. Αυτή η ευελιξία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια προσωπική εμφάνιση για το μπάνιο σας που αντανακλά το στυλ σας.

Η Ceramiche Refin, η ιταλική πορσελάνη και τα πλακάκια μπάνιου δίνουν σε κάθε περιβάλλον μια φρέσκια όψη

Εάν θέλετε να αγοράσετε μια κομψή συλλογή από πορσελάνινα αγγεία, τόσο για σχεδιασμό έργων όσο και για οικιστικούς προορισμούς, η Ceramiche Refin προσφέρει πολυάριθμες λύσεις για κάθε ανάγκη. Η ιταλική εταιρεία είναι παρούσα στη διεθνή αγορά από το 1962. Σήμερα προσφέρει μια μεγάλη γκάμα λύσεων πλακιδίων πορσελάνης εμπνευσμένες από διάφορα φυσικά υλικά, όπως μάρμαρο, ξύλο, σχιστόλιθος και τερακότα.

Η Ceramiche Refin εξάγει Σχεδιασμός Made in Italy και η προσοχή του στη λεπτομέρεια, η κομψότητα, ο σεβασμός στο περιβάλλον και η καινοτομία παγκοσμίως. Η εταιρεία παράγει περισσότερα από 8 εκατομμύρια m² πλακιδίων πορσελάνης ετησίως, χάρη σε πρωτοποριακές μηχανές γραφικών επιφανειών και διαδικασίες μετά την παραγωγή.

Ο κατάλογος περιέχει πολλά προϊόντα, όπως κομψά και ανθεκτικά πλακάκια μπάνιου. Πλήρως αδιάβροχη, εύκολη στο καθάρισμα και υγιεινή, η πορσελάνη είναι η τέλεια επιλογή για πλακάκια τοίχου και δαπέδου. Τα πέτρινα σκεύη στο μπάνιο μπορούν επίσης εύκολα να αντικαταστήσουν άλλα υλικά, όπως ξύλο, πέτρα ή μάρμαρο, με εξαιρετικά ρεαλιστική εμφάνιση και την προστιθέμενη αξία της εγγυημένης τεχνικής απόδοσης με την πάροδο του χρόνου.

Συλλογές από πορσελάνινα αγγεία

Αυτή η ιταλική εταιρεία προσφέρει επίσης πολλές συλλογές από πορσελάνινα αγγεία. Για παράδειγμα, η Orobica ερμηνεύει τη διάσημη πέτρα που εξορύσσεται στην τοποθεσία Grè στις πλαγιές του Monte Clemo, στη βορειοδυτική όχθη της λίμνης Iseo.

Επιπλέον, το υλικό περιέχει ακανόνιστα κατανεμημένες πέτρες διαφορετικών μεγεθών. Το κυματιστό αποτέλεσμα δίνει έμφαση σε μια αποφασιστική εναλλαγή στοιχείων. Υπάρχουν επίσης βότσαλα με πιο ζεστούς τόνους, που συμβάλλουν σε μια ακόμη πιο ποικίλη και δυναμική επιφάνεια.

Η συλλογή Sublime αποτίει φόρο τιμής στη Βουργουνδία, μια από τις πιο συναρπαστικές περιοχές της Νότιας Γαλλίας. Θυμίζει έναν πολύ σπάνιο τύπο τοπικής πέτρας ασβεστολιθικής προέλευσης που δεν μπορείτε να βρείτε σήμερα.

Μια προσπάθεια να αναδημιουργηθεί η αισθητική εκείνων των τόπων όπου η ζωή είναι πιο αργή και μια οικεία σχέση με την καταπράσινη φύση συνεχίζεται. Το αποτέλεσμα είναι μια επιφάνεια που χαρακτηρίζεται από φωτοστέφανα και μικρές λεπτομέρειες, ενώ φλέβες με διακριτική αντίθεση διασχίζουν το φόντο.

Να συμπεράνω

Τώρα που γνωρίζετε τα πάντα για την ομορφιά και τη δυαδικότητα των πλακιδίων από πορσελάνη για το μπάνιο, μπορείτε να κάνετε μια τεκμηριωμένη επιλογή. Και όταν νιώσετε ότι ήρθε η ώρα για την επόμενη ανακατασκευή σας, μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη!

Μικρό μπάνιο

Όποιος έχει μικρό μπάνιο γνωρίζει τα προβλήματα διακόσμησης που αντιμετωπίζουμε. Μπορείτε όμως να μετατρέψετε τη διακόσμηση του μικρού σας μπάνιου στον χώρο των ονείρων σας. Με συμβουλές από τον επαγγελματία, μπορείτε να συλλέξετε εμπνευσμένες συμβουλές για να μεταμορφώσετε γρήγορα το μικρό σας μπάνιο.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️