Καθαρισμός καθαρών σφραγίδων »

Καθαρισμός καθαρών σφραγίδων »

19 Απριλίου, 2023 0 By admin

Έχετε εμμονή με τα καθαρά γραμματόσημα σας; Δεν πειράζει να το παραδεχτείς, δεν θα σε κρίνω. Στην πραγματικότητα, έχω εμμονή και με τη δική μου, και ίσως είναι χάρη στις μικρές μου τάσεις για ΙΨΔ, αλλά μου αρέσει πολύ να κρατάω καθαρούς αυτούς τους κακούς. Έχω παρατηρήσει μερικά πράγματα που συμβαίνουν αν δεν τα καθαρίσω σωστά:

 • οι στάμπες δεν είναι τόσο κολλώδεις, γι’ αυτό δεν κολλάνε ούτε στα ακρυλικά μπλοκ στήριξης. Και τίποτα δεν είναι πιο απογοητευτικό από τα γραμματόσημα που πέφτουν συνεχώς από το ακρυλικό μπλοκ όταν θέλετε να τα τυπώσετε σε κάτι.
 • το φρέσκο ​​μελάνι είναι λιγότερο ορατό στα γραμματόσημα (επειδή είναι ήδη λίγο βρώμικα), καθιστώντας πιο δύσκολο να δούμε αν τα γραμματόσημα καλύπτονται πραγματικά με φρέσκο ​​μελάνι πριν τα σφραγίσετε σε μια επιφάνεια. Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει στο να σφραγίσετε μια λέξη όπου μόνο μερικά από τα γράμματα είναι πραγματικά εμποτισμένα, γι’ αυτό θα χρειαστεί να σφραγίσετε ξανά τη λέξη μελανώνοντας ξανά τη σφραγίδα και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να την ευθυγραμμίσετε ξανά τέλεια. Αυτό είναι 0% διασκέδαση.
 • Τα χρώματα μπορούν να αναμειχθούν μεταξύ τους κάνοντας τα αποτελέσματα να μην είναι τόσο επιθυμητά. Σκεφτείτε το: εάν χρησιμοποιείτε γκρι μελάνι σε γραμματόσημα που είχαν προηγουμένως βυθιστεί σε μαύρο μελάνι και δεν είχαν καθαριστεί σωστά, το γκρι μελάνι σας πιθανότατα θα φαίνεται πιο σκούρο από το επιθυμητό λόγω του μαύρου μελανιού που έχει απομείνει στα γραμματόσημα. Αυτό θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα τη μόλυνση του γκρι μελανιού σας. Ξέρω. Η μόλυνση είναι μεγάλη λέξη, αλλά το να βάζετε μαύρο μελάνι σε ένα γκρι μελάνι (ή οποιοδήποτε χρώμα για αυτό το θέμα) δεν είναι κακό. Πίστεψέ με.
 • Το αποξηραμένο μελάνι στα γραμματόσημα μπορεί ακόμη και να φράξει μέρη των γραμματοσήμων, με αποτέλεσμα θολές εικόνες. Και σε ποιον αρέσει η ασαφής στάμπα; Οχι εγώ!

Εντάξει, σε έπεισα να καθαρίσεις σωστά τα καθαρά σου γραμματόσημα; Μπράβο, αυτό σκέφτηκα!

Αποκάλυψη: Οι αναρτήσεις μου ενδέχεται να περιέχουν συνδέσμους συνεργατών. Αν αγοράσετε κάτι μέσω ενός από αυτούς τους συνδέσμους, δεν θα πληρώσετε ούτε μια δεκάρα παραπάνω, αλλά μπορεί να λάβω μια μικρή προμήθεια, η οποία με βοηθά να συνεχίσω να λειτουργεί αυτό το ιστολόγιο και να υποστηρίξω εν μέρει τον εθισμό μου στο Coke Zero. Αυτό περιλαμβάνει συνδέσμους προς αμαζόνα. comεπειδή συμμετέχω στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC

Προμήθειες:

Πήρα το μαξιλάρι καθαρισμού σφραγίδας και το σπρέι και τα δύο από το Hobby Lobby, αλλά το μαξιλάρι καθαρισμού δεν αναφέρεται στον ιστότοπό τους αυτή τη στιγμή, αλλά κατάφερα να το βρω στο Amazon. Το σπρέι καθαρισμού που χρησιμοποίησα είναι στον ιστότοπο του Hobby Lobby, αλλά όχι στο Amazon, οπότε βρήκα ένα παρόμοιο στο Amazon σε περίπτωση που θέλετε να αγοράσετε και τα δύο είδη από την Amazon. Εάν δεν θέλετε να αγοράσετε online, απλώς επισκεφτείτε το τοπικό σας κατάστημα χειροτεχνίας – θα πρέπει να έχουν κάποιες παρόμοιες επιλογές που λειτουργούν. Για να αγοράσετε online, δείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

Έτσι καθαρίζω τα γραμματόσημα μου:

 • κόψτε την περίσσεια μελάνης σε παλιόχαρτο
 • τοποθετήστε πολλές στάμπες στο ακρυλικό μπλοκ
 • ψεκάστε το σπρέι καθαρισμού σφραγίδας στο μαξιλάρι καθαρισμού
 • τρίψτε τις στάμπες (στο ακρυλικό μπλοκ) στο μαξιλάρι καθαρισμού
 • αφαιρέστε ξανά το περιττό μελάνι σε ξυστό χαρτί ή χαρτί κουζίνας
 • ψεκάστε λίγο ακόμα σπρέι καθαρισμού σε μια χαρτοπετσέτα και καθαρίστε τις στάμπες μία κάθε φορά, φροντίζοντας να είναι εντελώς καθαρές και στεγνές
 • τοποθετήστε ξανά τις σφραγίδες στο καθαρό φύλλο σφραγίδας στο οποίο ήταν όταν τις αγοράσατε – αυτό διευκολύνει την εύρεση των ακριβών σφραγίδων/γραμμάτων που αναζητάτε και αποτρέπει το να παραμορφωθούν ή να χαθούν

Παρακάτω είναι ένα βίντεο με το να καθαρίζω πραγματικά τις σφραγίδες μου αφού έκανα ένα σεμινάριο στοίβας βιβλίων με σφραγίδα στο χέρι:

* Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την ανάρτηση ιστολογίου Hand Stamped Book Stack DIY.

Μην χάσετε ποτέ ξανά μήνυμα!