Λύσεις για βρύσες με διαρροή: Συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων και επισκευής

Λύσεις για βρύσες με διαρροή: Συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων και επισκευής

30 Μαΐου, 2023 0 By admin

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Όταν ανακαλύπτετε μια βρύση με διαρροή στο σπίτι ή την επιχείρησή σας, ο θόρυβος μπορεί να είναι τρελός, εκτός από τις επιπτώσεις στον λογαριασμό του νερού σας. Πτώση, πτώση, πτώση. Ο εκνευριστικός ήχος μιας βρύσης που στάζει σε ξυπνά τη νύχτα, σε στοιχειώνει όσο παίρνετε πρωινό και σας κοροϊδεύει όταν φεύγετε από το σπίτι.

Επιπλέον, όλοι γνωρίζουμε πόσο ενοχλητική μπορεί να είναι μια βρύση που στάζει, ειδικά όταν προσπαθείτε να καταλάβετε γιατί ή πώς να τη σταματήσετε. Όχι μόνο μια βρύση με διαρροή μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητική, αλλά μπορεί επίσης να αποστραγγίσει οικονομικά.

Βρύση με διαρροή

Αυτή η βρύση που στάζει είναι τρελή

Συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC, στο Skimlinks και σε άλλα Προγράμματα Συνεργατών. Προγράμματα διαφήμισης συνεργατών όπως αυτό μας παρέχουν έναν τρόπο να κερδίζουμε χρεώσεις συνδέοντας δωρεάν αυτούς τους ιστότοπους συνεργατών. Ως Amazon Associates, κερδίζουμε από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις. Ανατρέξτε στη σελίδα Πολιτική Απορρήτου μας για αποκάλυψη. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε τον ιστότοπό μας.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο ενοχλητική είναι μια βρύση με διαρροή και μπορείτε να την έχετε για μέρες πριν γίνει αρκετά ενοχλητική για να την φτιάξετε. Εκτός από οικονομικά οφέλη, η επισκευή μιας βρύσης που στάζει έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Η σπατάλη νερού εξαντλεί τα αποθέματα νερού και ασκεί πίεση στους ενεργειακούς πόρους που απαιτούνται για την επεξεργασία και τη μεταφορά του νερού. Μειώνοντας τη σπατάλη νερού, μπορείτε να εξοικονομήσετε αυτούς τους πόρους και να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος. Με δεξιότητες DIY, γράσο αγκώνων και αυτό το άρθρο, μπορείτε να αποτρέψετε τη βρύση σας να στάζει, εξοικονομώντας χρήματα, τη γη και τη λογική σας! Επιπλέον, την επόμενη φορά που θα ακούσετε αυτό το ενδεικτικό drop-drop-drop, μην απελπίζεστε — με λίγη γνώση και μερικά βασικά εργαλεία, μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα και να επιστρέψετε στην ημέρα σας.

Εάν το πρόβλημα επιμένει, μπορεί να χρειαστεί να καλέσετε έναν υδραυλικό για επαγγελματική βοήθεια. Τουλάχιστον έτσι διορθώνεις αυτό το στάξιμο! Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να αποτρέψετε τη διαρροή βρύσης σας να στάζει συνεχώς.

Βρύση με διαρροή

Προσδιορίστε την πηγή του προβλήματος

Μερικές φορές είναι δύσκολο να βρείτε τη λύση εάν δεν γνωρίζετε την αιτία του προβλήματος. Σε πολλές περιπτώσεις, μια βρύση με διαρροή μπορεί να είναι αποτέλεσμα φθαρμένου πλυντηρίου ή δακτυλίου Ο, για παράδειγμα. Συνήθως, μπορεί να καταστραφεί ή να καταστραφεί με την πάροδο του χρόνου, προκαλώντας διαρροή νερού από τη βρύση ακόμα και όταν είναι κλειστή.

Εναλλακτικά, η βρύση μπορεί να έχει χαλαρό ή κατεστραμμένο μέρος. Ή η πίεση του νερού είναι πολύ υψηλή, έτσι ώστε το νερό να εισχωρεί ακόμα και με κλειστή βρύση. Ευτυχώς, με τα μαθήματα DIY, μπορούμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα γρήγορα και να εξοικονομήσουμε χρήματα.

Παρακάτω, αυτό το άρθρο θα διερευνήσει αυτές τις επιλογές για εσάς σε βάθος. Επιπλέον, δώστε έμφαση στη σημασία της κατανόησης του γιατί η βρύση σας με διαρροή συνεχίζει να έχει διαρροή.

Ελέγξτε εάν η πίεση του νερού είναι πολύ υψηλή

Η επιθεώρηση της πίεσης του νερού είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων με τη βρύση που στάζει, ειδικά εάν η πίεση είναι πολύ υψηλή. Επιπλέον, η υψηλή πίεση νερού μπορεί να ασκήσει αδικαιολόγητη πίεση στην εσωτερική λειτουργία της βρύσης, οδηγώντας σε ταχύτερη φθορά. Επομένως, η διατήρηση της πίεσης του νερού εντός του συνιστώμενου εύρους μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της βρύσης σας και να αποτρέψει την περιττή σπατάλη νερού.

Για να ελέγξετε την πίεση του νερού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μανόμετρο που συνδέεται με μια εξωτερική βρύση ή ένα μανόμετρο που συνδέεται με έναν εσωτερικό σωλήνα. Εάν η ένδειξη πίεσης υπερβαίνει το συνιστώμενο εύρος (συνήθως μεταξύ 40-80 psi), είναι απαραίτητο να ρυθμιστεί κατάλληλα.

Επιπλέον, μπορείτε να το επιτύχετε αυτό, τροποποιώντας τη βαλβίδα ελέγχου πίεσης κοντά στην κύρια γραμμή παροχής νερού ή στο μετρητή νερού. Η μείωση της πίεσης του νερού στο κατάλληλο επίπεδο ασκεί λιγότερη πίεση στα εξαρτήματα της βρύσης και μειώνει την πιθανότητα να στάζει ή να διαρρεύσει.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η ρύθμιση της πίεσης του νερού είναι ζωτικής σημασίας. Εάν χρειάζεστε περισσότερες εξηγήσεις σχετικά με αυτή τη διαδικασία ή διστάζετε να προχωρήσετε, είναι συνετό να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο υδραυλικό. Μπορούν να μετρήσουν με ακρίβεια την πίεση του νερού, να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές και να διασφαλίσουν ότι το υδραυλικό σας σύστημα βρίσκεται στη βέλτιστη πίεση.

Ελέγξτε για βουλώματα

Ο αεριστής ελέγχει τη ροή του νερού και κάθεται στο άκρο του στομίου της βρύσης. Ελαχιστοποιεί το πιτσίλισμα και εξοικονομεί νερό. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να πέσει θύμα της συσσώρευσης κοιτασμάτων ορυκτών, ιζημάτων ή άλλων αποφρακτικών συντριμμιών, με αποτέλεσμα αυτό το ενοχλητικό στάζει.

Μην φοβάστε – η διακόσμηση του αεριστή είναι εύκολη! Ξεβιδώστε το από το στόμιο της βρύσης χρησιμοποιώντας πένσες ή τους έμπιστους αριθμούς σας, ανάλογα με το σχέδιο. Μόλις χαλαρώσει, ξεπλύνετε το κάτω από μια σταθερή ροή νερού για να ξεπλύνετε τυχόν χαλαρά σκουπίδια.

Επιπλέον, εάν παραμείνει ένα επίμονο φράγμα, βουρτσίστε το απαλά με ένα μικρό εργαλείο καθαρισμού ή παλιά οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσετε τυχόν συσσωρεύσεις που παραμένουν. Τέλος, συνδέστε ξανά τον αεριστήρα στο στόμιο της βρύσης και βεβαιωθείτε ότι είναι άνετο. Αντίθετα, μπορείτε να αγοράσετε έναν νέο αεριστή για τη βρύση της κουζίνας και τη βρύση του μπάνιου σας.

Συγκεντρώστε τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά για μια βρύση με διαρροή

Μόλις εντοπίσετε το πρόβλημα (περισσότερα γι’ αυτό αργότερα), ήρθε η ώρα να συγκεντρώσετε τα εργαλεία και τον εξοπλισμό που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε την επισκευή της βρύσης με διαρροή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρειαστείτε ένα κατσαβίδι, μια πένσα και μια ανταλλακτική ροδέλα ή δακτύλιο Ο.

Εάν δεν είστε σίγουροι ποια εξαρτήματα να χρησιμοποιήσετε, ανατρέξτε στις οδηγίες του κατασκευαστή ή ζητήστε τη συμβουλή επαγγελματία υδραυλικό. Αυτά τα εργαλεία και τα υλικά θα κάνουν τη διαδικασία επισκευής πολύ πιο ομαλή και ταχύτερη.

Παρακάτω θα βρείτε τα εργαλεία και τα εξαρτήματα που μπορεί να χρειαστείτε για να διορθώσετε τη βρύση σας που έχει διαρροή.

 • 4-σε-1 κατσαβίδι / εξολκέα βρύσης
 • γαλλικό κλειδί Allen
 • Πένσα
 • Πένσα αρμού ολίσθησης
 • Κιτ επισκευής βρύσης
 • Τσιμούχες δακτυλίου Ο
 • Εργαλείο επανατοποθέτησης βρύσης
 • Κλειδί στελέχους & φυσίγγιο
 • Κλειδί 4 κατευθύνσεων
 • Κλειδί φίλτρου καλαθιού
 • Τηλεσκοπικό κλειδί νεροχύτη
 • Βυσματόκλειδο PO

Αποσυναρμολογήστε τη βρύση και αφαιρέστε τυχόν ελαττωματικά μέρη

Τώρα που έχετε όλα τα απαραίτητα εργαλεία, πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τη βρύση και να βρείτε το πρόβλημα! Ανάλογα με τον τύπο της βρύσης σας, αυτό μπορεί να σημαίνει αφαίρεση της λαβής, του στελέχους ή άλλων εξαρτημάτων. Φροντίστε να κλείσετε την παροχή νερού πριν αποσυναρμολογήσετε τα πράγματα, γιατί θέλετε να αποφύγετε να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε πισίνα!

Το να έχετε μαζί σας μια πετσέτα ή ένα πανί είναι επίσης μια καλή ιδέα να συλλέγετε νερό από τη βρύση ενώ εργάζεστε. Τέλος, φροντίστε να παρακολουθείτε τη σειρά και τη θέση κάθε εξαρτήματος, ώστε να μπορείτε να επανασυναρμολογήσετε σωστά τη βρύση μόλις ολοκληρωθεί η επισκευή.

Αφού αποσυναρμολογήσετε τη βρύση, επιθεωρήστε κάθε μέρος για σκουριά, μούχλα και άλλα σημάδια ότι τα εξαρτήματα δεν λειτουργούν σωστά. Για παράδειγμα, οι δακτύλιοι O είναι μικροί δακτύλιοι από καουτσούκ γύρω από τη βίδα του άξονα της βρύσης. Αυτοί οι δακτύλιοι μπορεί να φθαρούν με την πάροδο του χρόνου και να προκαλέσουν διαρροές.

Αντικαταστήστε τα ελαττωματικά μέρη

Τώρα που έχετε εντοπίσει τα εξαρτήματα που δεν λειτουργούν, ήρθε η ώρα να τα αντικαταστήσετε και να επιστρέψετε στη βρύση που δεν στάζει! Φροντίστε να λιπάνετε όλα τα κινούμενα μέρη με γράσο υδραυλικού για να διασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία πριν επανασυναρμολογήσετε τα εξαρτήματα.

Σφίξτε καλά όλες τις βίδες και τα εξαρτήματα και ελέγξτε τη βρύση για διαρροές πριν ανοίξετε ξανά το νερό. Εάν εξακολουθείτε να έχετε διαρροή και αντικαταστήστε τη ροδέλα ή το δακτύλιο O, ένα άλλο πρόβλημα με τη βρύση μπορεί να απαιτεί περαιτέρω προσοχή – εδώ είναι που έρχεται η επόμενη πρότασή μας.

Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υδραυλικό για τη βρύση σας με διαρροή

Ενώ μπορείτε να επισκευάσετε πολλές βρύσες χρησιμοποιώντας τις παραπάνω συμβουλές, ορισμένες χρειάζονται επαγγελματική βοήθεια για πιο περίπλοκα προβλήματα ή με εξειδικευμένα εργαλεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ίσως είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υδραυλικό για να βεβαιωθείτε ότι οι επισκευές γίνονται σωστά και με ασφάλεια.

Επιπλέον, ας υποθέσουμε ότι δεν είστε σίγουροι για την επισκευή της βρύσης. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πάντα καλύτερο να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια παρά να διακινδυνεύσετε να προκαλέσετε περαιτέρω ζημιά ή να δημιουργήσετε κίνδυνο για την ασφάλεια. Ένας επαγγελματίας υδραυλικός μπορεί να διαγνώσει το πρόβλημα με τη βρύση σας και να παρέχει τις σωστές επισκευές ή ανταλλακτικά.

διαφήμιση τηλεόρασης

Όταν πρόκειται για τηλεοπτική διαφήμιση, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γνωρίζετε και να κατανοήσετε πώς συνδυάζονται όλα αυτά. Ως καταναλωτής και διαφημιστής, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς λειτουργούν τα πράγματα στη διαφήμιση. Για παράδειγμα, η διαδραστική και η ψηφιακή διαφήμιση συνεχίζουν να κυριαρχούν στο έργο της διαφήμισης και στον τρόπο που τις καταναλώνουμε.

Συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC, στο Skimlinks και σε άλλα Προγράμματα Συνεργατών. Προγράμματα διαφήμισης συνεργατών όπως αυτό μας παρέχουν έναν τρόπο να κερδίζουμε χρεώσεις συνδέοντας δωρεάν αυτούς τους ιστότοπους συνεργατών. Ως Amazon Associates, κερδίζουμε από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις. Ανατρέξτε στη σελίδα Πολιτική Απορρήτου μας για αποκάλυψη. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε τον ιστότοπό μας.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️