Οι 5 κορυφαίες επενδυτικές στρατηγικές που πρέπει να γνωρίζετε

Οι 5 κορυφαίες επενδυτικές στρατηγικές που πρέπει να γνωρίζετε

30 Απριλίου, 2023 0 By admin

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Η εκμάθηση για επενδυτικές στρατηγικές είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι που μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική επιτυχία και ασφάλεια, εάν χρησιμοποιηθεί με σύνεση. Ίσως έχετε ήδη ξεκινήσει να επενδύετε στον κόσμο των επενδύσεων με έναν ISA Investing (Ατομικό Ταμιευτήριο). Αλλά πού πας από εδώ;

Επιπλέον, αυτό το άρθρο στοχεύει να παρέχει ένα σχέδιο βήμα προς βήμα για να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις επενδύσεις σας από έναν αρχάριο επενδυτικό ISA. Στη συνέχεια, σε πιο προηγμένες στρατηγικές για να αυξήσετε τον πλούτο σας.

    Επενδυτικές Στρατηγικές

Επενδυτικές στρατηγικές για την οικοδόμηση πλούτου μακροπρόθεσμα

Το να μάθετε τα πάντα για τις επενδυτικές στρατηγικές μπορεί να φαίνεται τρομακτικό στην αρχή, αλλά είναι απαραίτητο, ειδικά όταν χτίζετε πλούτο μακροπρόθεσμα. Και δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να ξεκινήσετε και να ανακαλύψετε πώς να προγραμματίζετε σοφά. Φυσικά, δεν θα βρείτε μια μαγική φόρμουλα στη διαχείριση των επενδύσεών σας, αλλά μπορείτε να μάθετε τι λειτουργεί για εσάς.

Με τις σωστές επενδυτικές στρατηγικές, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και να ανακαλύψετε πληθώρα πληροφοριών για να ξεκινήσετε.

Επενδυτικές Στρατηγικές

1 – Επεκτείνετε το επενδυτικό σας χαρτοφυλάκιο

Το πρώτο βήμα για να προχωρήσετε τις επενδύσεις σας στο επόμενο επίπεδο είναι να διαφοροποιήσετε το χαρτοφυλάκιό σας. Επιπλέον, σημαίνει επένδυση σε μια σειρά διαφορετικών περιουσιακών στοιχείων, όπως μετοχές, ομόλογα και κεφάλαια. Αυτή η στρατηγική συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου, καθώς είναι απίθανο όλες οι επενδύσεις σας να υπολειτουργούν ταυτόχρονα. Για να το κάνετε αυτό, ίσως χρειαστεί να μεταφέρετε τις επενδύσεις σας από έναν ISA σε μια πλατφόρμα που προσφέρει ένα ευρύτερο φάσμα επενδυτικών επιλογών.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να εξερευνήσετε διαφορετικούς τομείς και περιοχές για να διαφοροποιήσετε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό σας. Για παράδειγμα, επενδύστε σε εταιρείες τεχνολογίας, φαρμακευτικά προϊόντα, ενέργεια κ.λπ. Ομοίως, κατανείμετε τις επενδύσεις σας σε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τις αναδυόμενες αγορές.

2 – Εξισορροπήστε ξανά το χαρτοφυλάκιό σας

Η επανεξισορρόπηση του χαρτοφυλακίου σας είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι θα συνεχίσει να αντικατοπτρίζει την ανοχή κινδύνου και τους επενδυτικούς σας στόχους. Με την πάροδο του χρόνου, ορισμένες από τις επενδύσεις σας μπορεί να έχουν καλύτερη απόδοση από άλλες, αποδυναμώνοντας την ισορροπία του χαρτοφυλακίου σας. Με την τακτική αναθεώρηση και προσαρμογή του χαρτοφυλακίου σας, μπορείτε να ευθυγραμμίσετε τις επενδύσεις σας με τη στρατηγική σας.

Για παράδειγμα, εάν επενδύσατε αρχικά 60% σε μετοχές και 40% σε ομόλογα και η αξία των μετοχών σας έχει αυξηθεί σημαντικά, το χαρτοφυλάκιό σας μπορεί πλέον να αποτελείται από 70% μετοχές και 30% ομόλογα. Για να εξισορροπήσετε, μπορείτε είτε να πουλήσετε μερικές μετοχές και να αγοράσετε περισσότερα ομόλογα είτε να επενδύσετε νέα χρήματα σε ομόλογα για να αποκαταστήσετε την επιθυμητή ισορροπία.

3 – Ενσωμάτωση παθητικών και ενεργητικών επενδύσεων – Επενδυτικές στρατηγικές που αξίζει να γνωρίζετε

Οι παθητικές επενδύσεις, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια δείκτη και τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), στοχεύουν στη μίμηση της απόδοσης ενός συγκεκριμένου δείκτη αγοράς. Ως αποτέλεσμα, προσφέρουν χαμηλές χρεώσεις και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαφοροποιήσετε το χαρτοφυλάκιό σας. Από την άλλη πλευρά, η ενεργή επένδυση περιλαμβάνει την επιλογή μεμονωμένων μετοχών ή κεφαλαίων που διαχειρίζονται επαγγελματίες που προσπαθούν να ξεπεράσουν την αγορά.

Ενσωματώνοντας παθητικές και ενεργητικές επενδυτικές στρατηγικές στο χαρτοφυλάκιό σας, μπορείτε να διαφοροποιήσετε φθηνά και να κερδίσετε δυνητικά υψηλότερες αποδόσεις. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να διαθέσετε μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεών σας σε παθητικές στρατηγικές για τη μείωση του κόστους, διατηρώντας παράλληλα ένα μέρος του χαρτοφυλακίου σας σε ενεργές επενδύσεις για την πιθανότητα υπεραπόδοσης.

4 – Δημοσιονομική Επένδυση

Φορολογικά αποδοτική επένδυση σημαίνει διάρθρωση των επενδύσεών σας για την ελαχιστοποίηση της φορολογικής υποχρέωσης. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να το πετύχετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε την ετήσια χρέωση ISA. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ετήσιο τέλος ISA είναι 20.000 £, το οποίο σας επιτρέπει να επενδύσετε χωρίς να πληρώνετε φόρο για το εισόδημα ή τα κέρδη κεφαλαίου που κερδίζετε.

Επιπλέον, εξετάστε άλλα φιλικά προς τη φορολογία επενδυτικά οχήματα, όπως οι συντάξεις και τα καταπιστεύματα επιχειρηματικών κεφαλαίων (VCTs). Τα ασφάλιστρα συνταξιοδότησης προσφέρουν φορολογικές ελαφρύνσεις, ενώ τα VCT προσφέρουν ελάφρυνση φόρου εισοδήματος και αφορολόγητα μερίσματα.

5 – Ζητήστε επαγγελματική συμβουλή

Καθώς προχωράτε στο επενδυτικό σας ταξίδι, η αναζήτηση επαγγελματικής συμβουλής μπορεί να είναι ανεκτίμητη. Οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε μια προσαρμοσμένη επενδυτική στρατηγική λαμβάνοντας υπόψη την ανοχή κινδύνου, τους οικονομικούς σας στόχους και τον χρονικό ορίζοντα. Μπορούν επίσης να παρέχουν πληροφορίες για συγκεκριμένες επενδυτικές ευκαιρίες και φιλικές προς τη φορολογία στρατηγικές που μπορεί να μην γνωρίζετε και πρέπει να γνωρίζετε.

Νιώστε ασφαλείς για τις επενδυτικές σας στρατηγικές

Μόλις αρχίσετε να ανακαλύπτετε επενδυτικές στρατηγικές που λειτουργούν για εσάς, μπορείτε να βυθίσετε απαλά τα δάχτυλα των ποδιών σας στη διαδικασία. Θυμηθείτε, είναι πάντα καλή ιδέα να ζητάτε βοήθεια από έναν επαγγελματία εάν δεν είστε σίγουροι ότι θα ξεκινήσετε να επενδύετε μόνοι σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μπορείτε να προστατεύσετε το μέλλον και τα οικονομικά σας με προσεκτικά σχεδιασμένες στρατηγικές προστατεύοντας παράλληλα τον εαυτό σας και τα περιουσιακά σας στοιχεία.

Εφαρμογές για να κερδίσετε χρήματα

Με τη σημερινή αυξανόμενη τεχνολογία, είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές που δημιουργούν χρήματα και να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία σας στο κινητό. Και μπορείτε να αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα με τρόπους που ποτέ δεν φανταζόσασταν δυνατούς. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι επωφελούνται από την εργασία σε μια οικονομία συναυλιών.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️