Πλέξιμο κοντών σειρών (Τύλιξη και περιστροφή)

Πλέξιμο κοντών σειρών (Τύλιξη και περιστροφή)

16 Μαΐου, 2023 0 By admin

Η μέθοδος της κοντής σειράς χωρίς περιτύλιγμα

Η μέθοδος κοντών σειρών χωρίς περιτύλιγμα, γνωστή και ως μέθοδος “σκιά περιτύλιξης” ή “πλέξη κάτω”, είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται στο πλέξιμο για τη δημιουργία και τη διαμόρφωση κοντών σειρών χωρίς τη χρήση επιφανειών από νήματα.

Δημιουργεί μια καθαρή, απρόσκοπτη εμφάνιση χωρίς ορατά κενά ή τρύπες στο ύφασμα.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, η πλεκτή απλώς δουλεύει μέχρι το σημείο που πρέπει να γυρίσει η εργασία και, στη συνέχεια, γλιστράει την επόμενη βελονιά από την αριστερή βελόνα στη δεξιά βελόνα σε ένα κελάρυσμα χωρίς να την δουλεύει.

Στη συνέχεια, το νήμα εργασίας φέρεται στο μπροστινό μέρος του έργου (εάν πλέκεται) ή στο πίσω μέρος (εάν είναι κελάρυσμα) και η επόμενη βελονιά δουλεύεται στη συνέχεια με πλέξιμο ή κελάρυσμα στη βελονιά κάτω από την γλιστρημένη βελονιά.

Αυτό δημιουργεί μια “βελονιά σκιάς” κάτω από την γλιστρημένη βελονιά, εξαλείφοντας την ανάγκη για ένα νήμα από πάνω.

Όταν το έργο μαζευτεί ξανά, η βελονιά σκιάς δουλεύεται μαζί με τη βελονιά δίπλα της, κλείνοντας το κενό και δημιουργώντας μια ομαλή μετάβαση στο ύφασμα.

Η μέθοδος χωρίς περιτύλιγμα κοντών σειρών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια ποικιλία έργων πλεξίματος, συμπεριλαμβανομένων κάλτσες, κασκόλ και ενδύματα.

Μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για πλεκτοβιομηχανίες που προτιμούν μια απρόσκοπτη εμφάνιση και θέλουν να αποφύγουν τον όγκο των σάλιων.

Ωστόσο, μπορεί να απαιτεί λίγη περισσότερη προσοχή στη λεπτομέρεια και προσεκτική καταμέτρηση για να διασφαλιστεί ότι οι βελονιές σκιάς έχουν γίνει σωστά.

Αν θέλετε να μάθετε τη μέθοδο χωρίς εξώφυλλο, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου από την Ysolda.