Πρέπει να γνωρίζετε τα οφέλη του μικροτσίπ των κατοικίδιων σας

Πρέπει να γνωρίζετε τα οφέλη του μικροτσίπ των κατοικίδιων σας

10 Μαΐου, 2023 0 By admin

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Η διατήρηση της ασφάλειας των κατοικίδιων σας συνοδεύεται από πολλές ευθύνες, μία από τις οποίες είναι η μικροτσίπ των κατοικίδιων σας για να τα διατηρείτε ασφαλή ανά πάσα στιγμή. Ως υπεύθυνοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων, προσπαθούμε να παρέχουμε στους αγαπημένους μας συντρόφους την καλύτερη φροντίδα και ασφάλεια. Μια κρίσιμη πτυχή της ασφάλειας των κατοικίδιων είναι να διασφαλίσουμε ότι οι κτηνίατροι μπορούν να τα αναγνωρίσουν και να μας τα επιστρέψουν σε περίπτωση που χαθούν ή χωριστούν.

Μικροτσίπ στα κατοικίδιά σας

Η τοποθέτηση μικροτσίπ στα κατοικίδιά σας θα κρατήσει τα κατοικίδιά σας ασφαλή

Φυσικά, όλοι αγαπάμε και αγαπάμε τα κατοικίδιά μας και θέλουμε να τα προστατεύσουμε από τον κίνδυνο όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά δυστυχώς, τα κατοικίδια μπορεί να γίνουν θύματα απαγωγής ή να αποπροσανατολιστούν και να χαθούν. Γι’ αυτό κλείνω πάντα ραντεβού με τον κτηνίατρό μου για να βεβαιωθώ ότι είναι τσιπαρισμένο.

Το μικροτσίπ είναι μια αποδεδειγμένη, αποτελεσματική μέθοδος αναγνώρισης κατοικίδιων ζώων που έχει επανενώσει αμέτρητα κατοικίδια με τους ιδιοκτήτες τους. Ελάτε μαζί μας καθώς εξερευνούμε τα πλεονεκτήματα του μικροτσίπ των κατοικίδιων σας, πώς λειτουργεί η τεχνολογία και τι να περιμένετε κατά τη μικροτσίπ.

Μικροτσίπ στα κατοικίδιά σας

Τι είναι το μικροτσίπ;

Ένα μικροτσίπ είναι ουσιαστικά μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή, περίπου στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, που περιέχει έναν μοναδικό αριθμό αναγνώρισης για το κατοικίδιό σας. Το μικροτσίπ των κατοικίδιων σας είναι μια απλή και γρήγορη διαδικασία. Αρχικά, χρησιμοποιώντας μια υποδερμική βελόνα, εμφυτεύουν το τσιπ ακριβώς κάτω από το δέρμα, συνήθως ανάμεσα στις ωμοπλάτες.

Μόλις εμφυτευθεί, ένας ειδικός σαρωτής μπορεί να ανιχνεύσει και να διαβάσει το μικροτσίπ, το οποίο εμφανίζει τον αριθμό αναγνώρισης και τα στοιχεία επικοινωνίας του ιδιοκτήτη. Επιπλέον, αυτό εξασφαλίζει μια γρήγορη και αποτελεσματική επανένωση μεταξύ των χαμένων κατοικίδιων ζώων και των ιδιοκτητών τους.

Τα οφέλη του μικροτσίπ στα κατοικίδιά σας

1 – Μόνιμη ταυτοποίηση

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των μικροτσίπ είναι ότι παρέχουν μια μόνιμη και ανθεκτική στην παραβίαση μορφή αναγνώρισης για το κατοικίδιο ζώο σας. Επιπλέον, σε αντίθεση με τα περιλαίμια και τις ετικέτες, που αφαιρούνται εύκολα ή καταστραφούν ή χάνονται, τα μικροτσίπ εμφυτεύονται με ασφάλεια κάτω από το δέρμα και συνήθως διαρκούν για τη ζωή του κατοικίδιου ζώου.

2 – Αυξημένη πιθανότητα επανένωσης

Συνήθως, τα κατοικίδια με μικροτσίπ έχουν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες να επανενωθούν με τους ιδιοκτήτες τους εάν χαθούν ή χωριστούν. Για παράδειγμα, όπως ισχυρίζεται η Αμερικανική Κτηνιατρική Ιατρική Ένωση (AVMA), οι σκύλοι με μικροτσίπ έχουν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους από τους σκύλους χωρίς μικροτσίπ. Συγκριτικά, οι γάτες με μικροτσίπ έχουν 21 φορές περισσότερες πιθανότητες να επανενωθούν με τους ιδιοκτήτες τους από τις γάτες χωρίς τσιπ.

3 – Γρήγορη και αποτελεσματική αναγνώριση

Τα μικροτσίπ παρέχουν έναν γρήγορο και ακριβή τρόπο αναγνώρισης των χαμένων κατοικίδιων, μειώνοντας τον χρόνο που περνούν σε καταφύγια ή κτηνιατρικές κλινικές. Με μια γρήγορη σάρωση, ο κτηνίατρος μπορεί να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη με τον αριθμό αναγνώρισης του κατοικίδιου για να παρακολουθεί εύκολα το κατοικίδιό του.

4 – Διεθνής συμβατότητα

Η διεθνής συμβατότητα μικροτσίπ εξασφαλίζει την ταυτότητα του κατοικίδιου ζώου σας και τη δυνατότητα παρακολούθησης του σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, αυτό απλοποιεί το ταξίδι με το κατοικίδιο ζώο σας και αυξάνει την ασφάλειά του κατά τη διάρκεια των διεθνών ταξιδιών. Αυτή η συμβατότητα είναι ιδιαίτερα επωφελής σε χώρες που απαιτούν μικροτσίπ ως μέρος των κανονισμών εισαγωγής κατοικίδιων ζώων, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η τοποθέτηση μικροτσίπ στα κατοικίδιά σας σάς βοηθά να ανταποκριθείτε στις διεθνείς ταξιδιωτικές απαιτήσεις. Αλλά το πιο σημαντικό, θα διασφαλίσετε ότι το κατοικίδιο ζώο σας θα επιστρέψει γρήγορα ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στον κόσμο. Αυτή η δυνατότητα παγκόσμιας παρακολούθησης παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και άνεσης για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που ταξιδεύουν συχνά ή μετακομίζουν διεθνώς.

5 – Ηρεμία όταν κάνετε μικροτσίπ στα κατοικίδιά σας

Η τοποθέτηση μικροτσίπ στα κατοικίδιά σας προσφέρει ηρεμία. Αυτή η διαδικασία θα σας βοηθήσει να βρείτε το κατοικίδιό σας γρήγορα. Και αν ποτέ χαθούν ή χωριστούν από εσάς, μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο γνωρίζοντας ότι μπορείτε να τους βρείτε. Επιπλέον, αυτή η διαδικασία είναι μια αξιόπιστη μέθοδος αναγνώρισης για να διασφαλιστεί η ταχεία επανένωση.

κατοικίδιο χαρούμενο

Πώς λειτουργούν τα μικροτσίπ

Τα μικροτσίπ λειτουργούν χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων (RFID). Κάθε μικροτσίπ περιέχει έναν μικρό αναμεταδότη RFID που αποθηκεύει τον μοναδικό αριθμό αναγνώρισης του. Όταν ένας σαρωτής μικροτσίπ περνά πάνω από τη θέση εμφύτευσης, εκπέμπει ένα ραδιοσήμα χαμηλής συχνότητας που ενεργοποιεί το μικροτσίπ. Στη συνέχεια, το μικροτσίπ στέλνει τον αριθμό αναγνώρισης πίσω στο σαρωτή, ο οποίος εμφανίζει τις πληροφορίες στην οθόνη.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα μικροτσίπ δεν είναι συσκευές παρακολούθησης και δεν χρησιμοποιούν τεχνολογία GPS. Είναι παθητικές συσκευές, που σημαίνει ότι δεν μεταδίδουν ενεργά σήμα ή μεταδίδουν πληροφορίες εκτός εάν σαρωθούν από συμβατό σαρωτή.

Ως εναλλακτική και τεχνικά προηγμένη λύση, πολλοί ιδιοκτήτες μπορεί να προτιμούν τα περιλαίμια GPS, μια συσκευή που διαφημίζεται ως ο καλύτερος ασύρματος και αόρατος φράκτης για σκύλους. Τα κολάρα GPS προσφέρουν μια μη επεμβατική προσέγγιση σε σύγκριση με τα μικροτσίπ. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων μπορούν να κρατούν τα σκυλιά τους ασφαλή και να παρακολουθούν την τοποθεσία τους με το πάτημα ενός κουμπιού.

Επιπλέον, εάν αισθάνεστε ανασφαλείς ή είστε απολύτως αντίθετοι να βάλετε έναν σκύλο σε αναισθησία για να εγκαταστήσετε ένα μικροτσίπ, αυτή η εναλλακτική λύση θα ήταν η πιο κοντινή, δεδομένης της αποτελεσματικότητάς της που είναι επίσης ακίνδυνη.

Η διαδικασία του μικροτσίπ

Το μικροτσίπ του κατοικίδιου ζώου σας είναι σχετικά γρήγορο, εύκολο και ασφαλές. Η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης ρουτίνας στον κτηνίατρο και δεν απαιτεί αναισθησία. Το μικροτσίπ εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα με μια αποστειρωμένη υποδερμική βελόνα, παρόμοια με έναν εμβολιασμό. Η διαδικασία διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα και τα περισσότερα κατοικίδια αισθάνονται ελάχιστη ενόχληση, συγκρίσιμη με μια ελαφριά συμπίεση ή πίεση.

Μόλις ο κτηνίατρός σας εμφυτεύσει το μικροτσίπ, είναι απαραίτητο να καταχωρίσετε τον μοναδικό αριθμό αναγνώρισης του κατοικίδιου ζώου σας σε μια βάση δεδομένων μητρώου μικροτσίπ. Αυτή η βάση δεδομένων αποθηκεύει τα στοιχεία επικοινωνίας σας, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας εάν το κατοικίδιό σας βρεθεί και σαρωθεί.

Πολλές εταιρείες μικροτσίπ προσφέρουν ηλεκτρονική εγγραφή, καθιστώντας τη διαδικασία γρήγορη και εύκολη. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας σας ενημερωμένα με τη βάση δεδομένων εγγραφής. Κάνοντας αυτό θα εξασφαλίσετε μια επιτυχημένη επανένωση εάν το κατοικίδιό σας χαθεί.

Φροντίδα μετά από μικροτσίπ

Απαιτείται ελάχιστη μετέπειτα φροντίδα μετά την κοπή. Ωστόσο, ορισμένα κατοικίδια μπορεί να εμφανίσουν ήπιο πρήξιμο ή ευαισθησία στο σημείο της εμφύτευσης, το οποίο συνήθως υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες. Επικοινωνήστε αμέσως με τον κτηνίατρό σας εάν παρατηρήσετε σημάδια μόλυνσης ή επιπλοκές.

Είναι καλή ιδέα ο κτηνίατρός σας να σαρώσει το μικροτσίπ του κατοικίδιου ζώου σας κατά τη διάρκεια των τακτικών ελέγχων για να βεβαιωθεί ότι εξακολουθεί να λειτουργεί σωστά και ότι τα στοιχεία επικοινωνίας σας είναι ενημερωμένα.

Κόστος μικροτσίπ

Το κόστος του μικροτσίπ του κατοικίδιου ζώου σας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία σας και την κτηνιατρική κλινική ή το καταφύγιο που εκτελεί τη διαδικασία. Η μικροτσίπ κοστίζει μεταξύ $25 και $50 κατά μέσο όρο.

Επιπλέον, αυτή η εφάπαξ χρέωση περιλαμβάνει συνήθως την εμφύτευση του μικροτσίπ και την εγγραφή σε βάση δεδομένων. Επιπλέον, ορισμένα καταφύγια ζώων και οργανώσεις διάσωσης ενδέχεται να προσφέρουν μειωμένες ή δωρεάν υπηρεσίες μικροτσίπ κατά τη διάρκεια ειδικών εκδηλώσεων ή προωθητικών ενεργειών.

Η πραγματική αξία του μικροτσίπ των κατοικίδιων σας

Η τοποθέτηση μικροτσίπ στα κατοικίδια ζώα σας είναι ένας υπεύθυνος και αποτελεσματικός τρόπος για να διασφαλίσετε την ασφάλειά τους και να αυξήσετε τις πιθανότητες μιας γρήγορης επανένωσης εάν χαθούν ή αποχωριστούν από εσάς. Επιπλέον, το μικροτσίπ παρέχει μια διαρκή μορφή αναγνώρισης και ηρεμίας με ελάχιστη ταλαιπωρία και σχετικά χαμηλό κόστος.

Επιπλέον, προσφέρει καλύτερες πιθανότητες να επανενωθείτε με το αγαπημένο σας κατοικίδιο. Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με τη δημιουργία μικροτσίπ του κατοικίδιου ζώου σας στην επόμενη επίσκεψή σας και τη λήψη ενός ουσιαστικού βήματος για την προστασία της ευημερίας του.

Νέος σκύλος στο σπίτι

Όταν έχετε ένα νέο σκυλί στο σπίτι, θα θέλετε να προετοιμαστείτε καλά για να βεβαιωθείτε ότι εσείς και το κατοικίδιό σας έχετε όλα όσα χρειάζεστε για μια ευτυχισμένη ζωή μαζί. Από το 2020, υπήρξε μια εισροή υιοθεσιών σκύλων και δεν αποτελεί έκπληξη το γιατί.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️