Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν αγοράζετε ντουλάπια κουζίνας

Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν αγοράζετε ντουλάπια κουζίνας

28 Απριλίου, 2023 0 By admin
Αυτή η κομψή κουζίνα διαθέτει οροφές με κουφώματα, μαρμάρινους πάγκους και προσαρμοσμένα ντουλάπια Crown Point

Τα ντουλάπια κουζίνας δίνουν τον τόνο για το συνολικό σχεδιασμό του δωματίου. Δεν πρέπει μόνο να φαίνονται καλά, αλλά και να είναι καλά. Η ποιότητα και η κατάστασή τους επηρεάζουν την αξία μεταπώλησης του σπιτιού. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μεγιστοποιήσετε την αξία των δολαρίων του ντουλαπιού σας. Σύμφωνα με το Consumer Reports, με τα ντουλάπια να αποτελούν το 40% του προϋπολογισμού του δωματίου, μπορεί να είναι πολύ εύκολο να εστιάσετε στο ποσό και όχι στην αξία.

Η ονοματολογία με την οποία πωλούνται τα ντουλάπια μπορεί να μοιάζει παρόμοια, αλλά σημαίνει σημαντικά διαφορετικά πράγματα. Για να είναι απλό, τρεις κατηγορίες είναι γενικά αποδεκτές: stock, semi-custom και custom.

ΝΤΟΥΛΑΡΙ ΣΤΟΚ

(γνωστός και ως οικονομία, προϋπολογισμός, ποιότητα κατασκευής, παραγωγή, σπονδυλωτή, RTA) Πωλούνται σε καταστήματα οικιακών βελτιώσεων, ενδέχεται να είναι “σε απόθεμα” για να τα πάρετε στο σπίτι ή διαθέσιμα για ταχεία αποστολή. μπορούν να συναρμολογηθούν πλήρως ή να πωληθούν RTA έτοιμα για τοποθέτηση. Η ποιότητα μπορεί να είναι λογική, αλλά το χαμηλό κόστος είναι ο πρωταρχικός στόχος για τους κατασκευαστές αποθεμάτων. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν κατασκευή χωρίς πλαίσιο. Οι επιλογές είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Τα τυπικά πλάτη θήκης είναι γενικά 12″ έως 36″ ή 48″, συνήθως σε προσαυξήσεις των 3″, που σημαίνει ότι χρειάζονται ροδέλες εάν η εφαρμογή δεν είναι τέλεια. Το τυπικό βάθος είναι 60 cm για ντουλάπια βάσης και 30 cm για ντουλάπια τοίχου. Η συναρμολόγηση πολλών ντουλαπιών RTA αποδεικνύεται ότι δεν είναι μια δουλειά που κάνετε μόνοι σας, επομένως ίσως χρειαστεί να προσθέσετε το κόστος εργασίας σε αυτό των ντουλαπιών. Σε κάθε περίπτωση, τα ντουλάπια που συναρμολογούνται στον αγρό δεν θα είναι τόσο στιβαρά όσο αυτά που συναρμολογούνται σε ένα εργοστάσιο.

Ένας συνδυασμός προσαρμοσμένων κουφωμάτων πόρτας, ντουλάπια τοίχου από ανακυκλωμένο κάστανο και το νησί με πηχάκια, όλα βοηθούν στον καθορισμό αυτής της πλήρως προσαρμοσμένης κουζίνας από την Crown Point.

ΜΙΣΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ

Τα καταστήματα οικιακών βελτιώσεων και ορισμένοι εκθεσιακοί χώροι κουζίνας προσφέρουν ντουλάπια προϋπολογισμού και μεσαίας τιμής με περισσότερες επιλογές από το στοκ, καθώς και κάποια προσαρμογή. Τα τυπικά πλάτη από 9″ έως 48″ προσφέρονται σε βήματα των 3″ (μερικές φορές 1″), επομένως και πάλι, μπορεί να χρειαστείτε πληρωτικά. Θα βρείτε κατασκευή με σκελετό προσώπου, αλλά οι πλάτες από ινοσανίδες και τα εσωτερικά laminate είναι κοινά. Η μεσαία κατηγορία προσφέρει πολλές επιλογές, μερικές φορές συμπεριλαμβανομένων αναβαθμίσεων στην ποιότητα. Κάθε επιλογή και αναβάθμιση προστίθεται στη βασική τιμή. Κάντε την εργασία σας: το κόστος του ημι-προσαρμοσμένου κασσίτερου
εισχωρώντας κρυφά στο πλήρως προσαρμοσμένο εύρος τιμών, χωρίς τα οφέλη της πραγματικής προσαρμογής.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΣΤΡΟ

Η προσαρμογή είναι η καλύτερη επιλογή για απαιτητικούς πελάτες. Τα ντουλάπια είναι σχεδιασμένα για να ταιριάζουν στον χώρο σας, ακόμα και με αρχιτεκτονικές «προκλήσεις». Οι επιλογές φινιρίσματος είναι οι πιο ποικίλες, συμπεριλαμβανομένων των επεξεργασιών πολλαπλών σταδίων όπως το τζάμι ή των τεχνικών που εφαρμόζονται με το χέρι, συμπεριλαμβανομένου του γυαλίσματος. Επιλογές σε τύπους ξύλου, στυλ θυρών, μεθόδους κατασκευής, εξαρτήματα αποθήκευσης… γενικά, υπάρχει ένας απίστευτος αριθμός επιλογών που διατίθενται σε προσαρμοσμένα ντουλάπια.

Κομψά και κομψά, τα προσαρμοσμένα ντουλάπια σε αυτή τη σύγχρονη κουζίνα είναι από το Crown Point Cabinetry

Αλλά περιμένετε… Μια τέταρτη επιλογή που πρέπει να εξετάσετε;

«Νομίζω ότι το Crown Select ανήκει σε μια τέταρτη κατηγορία», δήλωσε ο Brian Stowell, ιδιοκτήτης της Crown Point Cabinetry. “Η εταιρεία μας παρουσίασε πρόσφατα μια πιο προσιτή επιλογή με μικρότερο κύκλο παράδοσης που δεν θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα, τα υλικά, την εφαρμογή ή το φινίρισμα.” Το Crown Select ονομάζεται “Limited Custom”. Γιατί; Είναι μια προέκταση μιας custom επιπλοποιίας.

Μια περιορισμένη, προσαρμοσμένη λεπτομέρεια κουζίνας από τη σειρά ντουλαπιών Crown Select της Crown Point

Το Crown Select κατασκευάζεται από τους ίδιους τεχνίτες που κατασκευάζουν προσαρμοσμένες κουζίνες Crown Point. Ωστόσο, τα ντουλάπια Crown Select για μια πλήρη κουζίνα κοστίζουν κατά μέσο όρο 25.000 $ έως 30.000 $, ενώ οι προσαρμοσμένες κουζίνες Crown Point κοστίζουν κατά μέσο όρο 40.000 $ έως 45.000 $. Δεν είναι το υλικό ή η ποιότητα που κάνει τη διαφορά, είναι ο βαθμός προσαρμογής. Η μείωση του κόστους παραγωγής είναι αποτέλεσμα της μηχανικής αξίας των ντουλαπιών και του περιορισμού της ατελείωτης προσαρμογής.

Η ομορφιά του Crown Select είναι ότι προσφέρει μια ένθετη κατασκευή πλαισίου, η οποία είναι σχεδόν μη διαθέσιμη σε άλλες ημι-προσαρμοσμένες σειρές. Υπάρχει επίσης μια επιλογή χωρίς πλαίσιο για όσους προτιμούν μια σύγχρονη εμφάνιση. Όσον αφορά το ανθεκτικό εργοστασιακό φινίρισμα, προσφέρεται σε 25 χρώματα βαφής και 15 χρωματισμένα φινιρίσματα, αντανακλώντας τις πιο δημοφιλείς προσαρμοσμένες επιλογές. Οι πελάτες σχολίασαν κατά την επίσκεψή τους στον εκθεσιακό χώρο Crown Point Cabinetry ότι είναι σχεδόν αδύνατο να διακρίνει κανείς τη διαφορά μεταξύ των ντουλαπιών Crown Select και Crown Point χωρίς εξήγηση από ειδικούς.

Με χαρακτηριστικά όπως πλωτά ράφια, πάνελ επίπλων και πάνελ συσκευών, αυτή η κουζίνα Crown Select διαψεύδει τη φθηνότερη τιμή της.

Ποια είναι η διαδικασία λήψης αποφάσεων;

Το κόστος είναι συχνά ένας παράγοντας, αλλά δεν πρέπει να είναι ο μόνος παράγοντας. Μια έτοιμη κουζίνα IKEA μπορεί να κοστίσει έως και 2.000 $. το ίδιο μέσο δωμάτιο σε ντουλάπια, 6.000-8.000 $. ημι-προσαρμοσμένο, $20.000-30.000? προσαρμοσμένο, 35.000-50.000 $ και άνω. Το αρχικό κόστος πρέπει να σταθμίζεται έναντι της αξίας για το σπίτι. για παράδειγμα, τα επόμενα χρόνια ντουλάπια με ελαττωματικές πόρτες ή εξαρτήματα αποθήκευσης που δεν λειτουργούν πλέον θα αποτελούν υποχρέωση μεταπώλησης. (Για να μην αναφέρουμε την ενόχληση στην καθημερινή ζωή!)

Το Crown Point Cabinetry υπερέχει στις λεπτομέρειες που αφορούν το στυλ, όπως φαίνεται σε αυτό το ντουλάπι τοίχου Arts & Crafts.

Επιπλέον, εξετάστε επίσης την αισθητική του σχεδιασμού που θα ήταν κατάλληλη για το σπίτι σας. Ίσως έχετε ένα μπανγκαλόου Craftsman ή ίσως μια σύγχρονη ομορφιά. Η εταιρεία ντουλαπιών προσφέρει στυλ και λεπτομέρειες που συμπληρώνουν ή ακόμη και καθορίζουν το δωμάτιο;