Φτιάξτε γάντια χωρίς δάχτυλα με ένα πουλόβερ από τσόχα

Φτιάξτε γάντια χωρίς δάχτυλα με ένα πουλόβερ από τσόχα

6 Μαΐου, 2023 0 By admin

Ακολουθήστε αυτά τα εύκολα βήματα για να φτιάξετε αυτά τα αξιολάτρευτα γάντια χωρίς δάχτυλα από ένα τσόχα πουλόβερ. Κάνουν ένα όμορφο, δημιουργικό, σπιτικό δώρο!

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να βγάλετε κάτι από το απόθεμα ή την αποθήκη σας και να το μετατρέψετε σε κάτι όμορφο και χρήσιμο; Όχι, δεν υπάρχει. Είναι ένας ιδιαίτερος κύκλος του ουρανού που κατοικείται από τεχνίτες και κατασκευαστές.

Αυτό είναι ένα ωραίο πράγμα για αυτά τα ανακυκλωμένα γάντια χωρίς δάχτυλα πουλόβερ. Ένα άλλο είναι το πόσο γρήγορα είναι να φτιαχτούν. Μην με παρεξηγείτε – λατρεύω ένα ωραίο μακρύ έργο πλεξίματος ή ραπτικής που θα σας χαλαρώσει και θα σας φτιάξει τη διάθεση. Μερικές φορές όμως είναι καλό να κάνεις κάτι γρήγορα που μπορείς να το τελειώσεις ένα Σαββατοκύριακο ή ένα απόγευμα.

Αυτό με φέρνει σε ένα άλλο υπέροχο πράγμα σχετικά με αυτά τα γάντια: κάνουν ένα υπέροχο σπιτικό δώρο για τα Χριστούγεννα ή τα γενέθλια του φθινοπώρου/χειμώνα. Χρειάζεστε κάτι γρήγορα; Δεν μπορείτε να πάτε στα καταστήματα ή έχετε χρόνο να παραγγείλετε προμήθειες; Πιθανότατα έχετε ήδη τα εφόδια για να τα φτιάξετε.

Αυτό είναι ένα από εκείνα τα έργα που προέκυψαν από καθαρή επιθυμία. Μια φίλη μου έδειξε τα γάντια της χωρίς δάχτυλα… φτιαγμένα από ανακυκλωμένο πουλόβερ κασμίρι… και έγινα Gollum (το θέλω! αγάπη μου!). Μόνο στο εσωτερικό ήμουν τελείως Πολωνική στο εξωτερικό.

Όταν προσφέρθηκε να μου τα δανείσει για να τα αντιγράψω, είπα αμέσως ναι. Έχω κουτιά με παλιά πουλόβερ που περιμένουν αυτή τη στιγμή!

Ψάχνετε για περισσότερα έργα σαν αυτό; Δοκιμάστε την ανακυκλωμένη τσάντα πουλόβερ μου! Και αυτό το κολιέ Daisy Seed Bead είναι άλλο ένα εύκολο δώρο DIY.

Πουλόβερ με τσόχα και νήμα κεντήματος για να φτιάξετε τα γάντια σας χωρίς δάχτυλα

Απαιτήσεις για γάντια χωρίς δάχτυλα

 • πουλόβερ από τσόχα μαλλί ή κασμίρ
 • κλωστή ραπτικής
 • βελόνα κεντήματος (ή άλλου είδους βελόνα ραπτικής με μεγάλα μάτια)
 • μικρό ψαλίδι ραπτικής
 • μεζούρα
 • χαλάκι κοπής
 • περιστροφικός κόφτης
 • χάρακα ή ίσιο
 • κοφτερό ψαλίδι ραπτικής
 • μαρκαδόρος υφασμάτων ή κιμωλία (προαιρετικά)
 • κόλλα για ύφασμα (προαιρετικά)

Αν χτυπάτε την πλαϊνή ραφή:

 • ραπτομηχανή
 • νήμα για να ταιριάζει με το πουλόβερ σας
 • ευθείες καρφίτσες
 • σίδηρος (χρήσιμος αλλά όχι απαραίτητος)

Οδηγίες για γάντια χωρίς δάχτυλα

Απαιτούμενος χρόνος: 3 ώρες.

 1. Κόψτε το μανίκι του πουλόβερ

  Χρησιμοποιώντας τον περιστροφικό κόφτη, το χαλάκι κοπής και έναν χάρακα ή ίσιο, κόψτε το κάτω μέρος του μανικιού περίπου 10 ίντσες (25 cm) από τη μανσέτα ή όσο μακρύ θέλετε να είναι τα γάντια σας. Χρησιμοποιώ επίσης το ψαλίδι ραπτικής μου για να κάνω ένα τελευταίο τρίψιμο για να βγει η άκρη όμορφη και ομοιόμορφη και ωραία.Κόψτε το μανίκι του πουλόβερ σας από τσόχα μήκους περίπου 9 ιντσών

 2. Ράψτε την πλαϊνή ραφή (προαιρετικά)

  Χρειάζεται να κάνετε αυτό το βήμα μόνο αν βρείτε το μανίκι του πουλόβερ πολύ φαρδύ. Εξαρτάται απόλυτα από τη φανέλα, το χέρι και τον καρπό σας (ή για ποιον τα φτιάχνετε) και πώς θέλετε να ταιριάζουν τα γάντια σας.

  Εάν θέλετε να σφίξετε τα γάντια χωρίς δάχτυλά σας:
  • Προσδιορίστε πρώτα πόσα ακριβώς θέλετε να συμπεριλάβετε στις πλαϊνές ραφές. Βρίσκω ότι οι 3 ίντσες στο φλερτ της περιχειρίδας έως οι 4 έως 4 1/2 ίντσες στο επάνω μέρος λειτουργούν καλά για μένα, αλλά να έχετε κατά νου πόσο τέντωμα έχει το ύφασμα του πουλόβερ σας.
  • Στη συνέχεια, γυρίστε το μανίκι του πουλόβερ σας προς τα έξω και σημαδέψτε τη ραφή που θέλετε να ράψετε με υφασμάτινο μαρκαδόρο ή κιμωλία ράφτη που πλένεται.
  • Σημειώστε επίσης πού αρχίζει και τελειώνει η τρύπα του αντίχειρα. Θα πρέπει να ξεκινά περίπου 1 1/2 ίντσα από τη μανσέτα και να έχει μήκος περίπου 1 1/2 ίντσα.
  • Καρφιτσώστε και τα δύο στρώματα μεταξύ τους.
  • Ράψτε τις πλαϊνές ραφές. Ξεκινώντας από την άκρη που βρίσκεται πιο κοντά στα δάχτυλά σας (τη μανσέτα), ράψτε στην αρχή της τρύπας του αντίχειρα και ράψτε επάνω στην αρχή και στο τέλος. Στη συνέχεια, κάντε το ίδιο από την άλλη πλευρά της τρύπας του αντίχειρα μέχρι την κορυφή του γαντιού σας. Φροντίστε να ρυθμίσετε την πίεση του ποδιού σας ώστε να μην ισιώσει το ύφασμα του πουλόβερ σας και να παραμορφώσει το σχήμα του. Επίσης αύξησα ελαφρώς το μήκος της βελονιάς.
  • Κόψτε το περιθώριο ραφής των ραμμένων κομματιών σας στο 1/4 της ίντσας. Στρίψτε τη δεξιά πλευρά προς τα έξω και ατμίστε / πιέστε ελαφρά.
  Κόψτε το περιθώριο ραφής του μανικιού του πουλόβερ σε ένα τέταρτο της ίντσας

 3. Κόψτε την τρύπα του αντίχειρα

  Εάν παραλείψατε το βήμα 2 και δεν ράψατε τις πλαϊνές ραφές, θα χρειαστεί να κάνετε μια τρύπα για τον αντίχειρα στα μανίκια του πουλόβερ σας. Χρησιμοποιώντας κοφτερό ψαλίδι υφάσματος, κόψτε μια σχισμή κατά μήκος της ραφής μήκους 1 1/2 ίντσας ξεκινώντας 1 1/2 ίντσα από την άκρη της περιχειρίδας και τελειώνοντας 3 ίντσες από την άκρη της περιχειρίδας.

 4. Σημειώστε/Σχεδιάστε το κέντημα σας (προαιρετικό αλλά χρήσιμο)

  Χρησιμοποιήστε τον μαρκαδόρο ή την κιμωλία σας για να σημειώσετε πού θέλετε το κέντημα σας. Συνιστώ να φορέσετε ένα γάντι σε αυτό το σημείο – είναι πολύ πιο εύκολο να δείτε πού θέλετε το κέντημα στα τελειωμένα γάντια όταν είναι. Όταν ξαπλώνουν επίπεδα, έχουν εντελώς διαφορετικό σχήμα.

  Ξεκινήστε επίσης σημειώνοντας το ένα χέρι/πλευρά μέχρι το τέλος του κεντήματος και μετά κάντε την άλλη πλευρά. Πιθανότατα θα θέλετε να κάνετε αλλαγές στο σχέδιό σας καθώς προχωράτε και είναι πιο εύκολο να καταλάβετε τα πάντα στην πρώτη και, στη συνέχεια, απλώς να ράψετε την άλλη πλευρά για να ταιριάζει (ή να μην ταιριάζει, εξαρτάται από εσάς!).Σημειώστε πού θέλετε να κεντήσετε το γάντι χωρίς δάχτυλά σας

 5. Ράψτε το σχέδιο του κεντήματος σας

  Έραψα λουλούδια με έξι πέταλα διαφορετικών μεγεθών στα γάντια μου, χρησιμοποιώντας τρεις κλώνους οδοντικού νήματος για τα πέταλα και μετά ένα κλώνο για να ράψω τα κέντρα των λουλουδιών.

  Μπορείτε να δείτε πώς να ράψετε αυτό το φλοράλ στυλ στο διάγραμμα στο τέλος αυτής της ανάρτησης, αν θέλετε να κάνετε το ίδιο. Σημείωση: Τα κέντρα των λουλουδιών δεν είναι γαλλικοί κόμποι – είναι στην πραγματικότητα μια επανάληψη των ίδιων των λουλουδιών, επομένως τρία περάσματα με το νήμα να περνάει πάνω από το κέντρο και ανάμεσα στα πέταλα. Κεντήστε ένα σχέδιο στα γάντια χωρίς δάχτυλά σας

 6. Στερεώστε τα κουμπιά του κεντήματος με κόλλα

  Αυτό είναι επίσης προαιρετικό, αλλά μου αρέσει να στερεώνω το πίσω μέρος των κουμπιών κεντήματος με μια μικρή κουκκίδα κόλλας για ύφασμα για να βεβαιωθώ ότι τίποτα δεν θα αναιρεθεί.Κολλήστε τα κουμπιά με λίγη υφασμάτινη κόλλα

Λουλούδια κεντήματος

Σχέδιο κεντήματος λουλουδιών για γάντια χωρίς δάχτυλα

Για το Βήμα 1, τα πέταλα, χρησιμοποίησα τρία κουβάρια από νήμα κεντήματος DMC. Ξεκινήστε από το κάτω μέρος, ανεβείτε τη βελόνα σας στο #1, στη συνέχεια κάτω στο #2, επάνω στο #3 ξανά και ούτω καθεξής μέχρι να τελειώσετε πηγαίνοντας πίσω στο κάτω μέρος στο #6. Κάντε έναν κόμπο χειρουργού με τα δύο σκέλη του οδοντικού νήματος στο κάτω μέρος, προσέχοντας να μην τραβήξετε πολύ σφιχτά και μαγκώσετε το ύφασμά σας. Επαναλάβετε το ίδιο σχέδιο αλλά με ένα νήμα για να ράψετε τα κέντρα των λουλουδιών.

Τελειωμένα τσόχα πουλόβερ γάντια χωρίς δάχτυλα σε κρέμα
Τελειωμένα τσόχα πουλόβερ χωρίς δάχτυλα γάντια σε μπλε χρώμα

Νομίζω ότι αυτό είναι τόσο όμορφο και άνετο. Ελπίζω να σας αρέσουν και να σας αρέσει να τα φτιάχνετε μόνοι σας!

Καρφιτσώστε αυτήν την ανάρτηση αν σας αρέσει και εγγραφείτε στη λίστα email μου!