50χρονη αγάπη για το σπίτι

50χρονη αγάπη για το σπίτι

2 Ιουλίου, 2023 0 By admin

Πριν από είκοσι χρόνια, όταν μόλις είχα κληρονομήσει τη διαχείριση του OHJ από τους ιδρυτές και ιδιοκτήτες Clem Labine και Patty Poore, η μαμά μου γιόρτασε τον νέο μου ρόλο ως εκδότης του OHJ φτιάχνοντάς μου ένα λεύκωμα αποκομμάτων.

Ονόμασε το λεύκωμα “Peter Miller’s Old House Journal”. Σε αυτό κόλλησε φωτογραφίες από όλα τα σπίτια στα οποία είχαμε ζήσει. Ήμουν καλά στην ενηλικίωση όταν η μητέρα μου έδειξε πώς είχα αρχίσει να αγαπώ τα παλιά σπίτια. Πάντα μέναμε σε ένα παλιό σπίτι, συχνά στην ιστορική συνοικία.

Το παλιό μας σπίτι στο Granville του Οχάιο
Το παλιό μας σπίτι στο Granville του Οχάιο

Μετακομίσαμε πολύ μεγαλώνοντας, έτσι υπήρχαν 7 παλιά σπίτια στο Σικάγο, το Καλαμαζού, το Σινσινάτι, τη Νέα Υόρκη, το Πρίνστον, την Αννάπολη και τη Γκράνβιλ. Το παλαιότερο σπίτι ήταν ένα Ομοσπονδιακό από το 1830. Το νεότερο από τη Βασίλισσα Άννα από το 1910. Το παλιό σπίτι στο οποίο μένω τώρα είναι ένα νέο Arts and Crafts από το 1924.

Το παλιό μας σπίτι στο Σικάγο του Ιλινόις
Το παλιό μας σπίτι στο Σικάγο του Ιλινόις

Αστείο πώς μια μητέρα μπορεί να μας γνωρίζει καλύτερα από ό,τι γνωρίζουμε τον εαυτό μας. Νιώθω ιδιαίτερα νοσταλγία για την 50χρονη ιστορία του OHJ, συμπεριλαμβανομένων όλων όσων έχω μάθει δουλεύοντας με την Patty Poore και διαβάζοντας τις ιστορίες της για 40 από αυτά τα 50 χρόνια. Στην αρχή του 50ου έτους του OHJ, η Patty έγραψε τη στήλη του εκδότη της σχετικά με το τι μπορούμε να μάθουμε από τα παλιά σπίτια:

  • Τα παλιά σπίτια μας εμποδίζουν να σκεφτούμε ότι η τελειότητα υπάρχει. «Το σπίτι ήταν εκεί πριν από εσένα. Προσαρμόσου σε αυτό!»
  • Μας φέρνουν σε επαφή με τις εποχές. «Κλείστε το καπάκι. Αλλάξτε τα παράθυρα καταιγίδας. Φορέστε ένα πουλόβερ.”
  • Τα παλιά σπίτια διδάσκουν στα παιδιά μας την εκκεντρικότητα. «Το τζάμι του παραθύρου κυματίζει. Η ξυλουργική έχει πατίνα.»
  • Τα παλιά σπίτια μας μυούν στην ξυλουργική, τις υδρορροές, την απογύμνωση βαφής. «Μπορεί να μην τα κάνεις όλα μόνος σου, αλλά ξέρεις πώς τα πράγματα λειτουργούν καλύτερα από τον μέσο Αμερικανό».

Η Patty συνεχίζει γράφει: «Αυτό που δεν μπορεί να κάνει ένα παλιό σπίτι είναι να μας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα». Οι πενήνταχρονοι ιδιοκτήτες σπιτιού που ξοδεύουν χρόνο και χρήμα είναι καλό για όσους από εμάς εξυπηρετούμε την αγορά ανακαίνισης και ανακαίνισης παλαιών σπιτιών!

Οι επετειακές μου αναμνήσεις με έκαναν επίσης να αναρωτιέμαι πόσοι παλιοί ιδιοκτήτες σπιτιού είναι ηλικιωμένοι; Έτσι, άρχισα να κάνω μια έρευνα για να μάθω για τα δημογραφικά στοιχεία των μακροχρόνιων ιδιοκτητών σπιτιού.

Ήμουν ευχάριστη έκπληξη όταν είδα παλιούς ιδιοκτήτες να γίνονται νεότεροι με τη μεγαλύτερη κοόρτη μεταξύ 30 και 50 ετών.

Εδώ είναι η επόμενη γενιά παλιών ιδιοκτητών σπιτιού! Το OHJ ανυπομονεί να παρέχει μαθήματα κατ’ οίκον για τα επόμενα 50 χρόνια.