9 Συμβουλές για ομαλή κίνηση

9 Συμβουλές για ομαλή κίνηση

5 Μαΐου, 2023 0 By admin

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Εάν σχεδιάζετε να μετακινηθείτε από την ανατολική ακτή στην Ευρώπη, προετοιμαστείτε εκ των προτέρων και προγραμματίστε μια ομαλή μετακίνηση και μετάβαση. Οι πλούσιες πολιτιστικές εμπειρίες, οι καλύτερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας και το υψηλό βιοτικό επίπεδο το καθιστούν πολύ ελκυστικό για τους Αμερικανούς.

Για παράδειγμα, μετακινούνται από την ανατολική ακτή στην Ευρώπη για καλούς λόγους, καθώς η Γαλλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί μεταξύ των Αμερικανών ομογενών. Παρακάτω, θα ανακαλύψετε εννέα συμβουλές για μια ομαλή κίνηση σε μερικές από τις πιο συναρπαστικές στιγμές της ζωής σας.

Ανατολική ακτή προς την Ευρώπη

Προετοιμασίες για μετάβαση από την ανατολική ακτή στην Ευρώπη

Συνήθως, η μετακόμιση μπορεί να είναι στρεσογόνες στιγμές για εσάς και την οικογένειά σας χωρίς να πάτε στο εξωτερικό. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε προσεκτικά τη μετακίνησή σας από την ανατολική ακτή προς την Ευρώπη. Το 2022, πολλοί Αμερικανοί εγκατέλειψαν τις πολιτείες με υψηλή φορολογία για να μετακομίσουν στο Τέξας και τη Φλόριντα.

Τριακόσιες δεκαεννέα χιλιάδες άνθρωποι μετανάστευσαν μόνο στη Φλόριντα για να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο. Ωστόσο, αν ρωτήσετε τους μέσους κατοίκους της Φλόριντα, κάποιοι σχεδιάζουν επίσης να μετακομίσουν στην Ευρώπη για να επανεγκατασταθούν σε μια χώρα της ΕΕ. Σύμφωνα με το Move.org, η μετακίνηση μπορεί να παρουσιάσει μια σειρά από προκλήσεις.

 • Το 38% των πρόσφατων μετακόμισης βρήκε τη μετακίνηση πιο αγχωτική από έναν χωρισμό
 • Το 61% έχει χάσει τα υπάρχοντά του κατά τη διαδικασία μετακόμισης
 • Το 61% αντιμετώπισε έλλειψη φορτηγών αφαίρεσης κατά τη διάρκεια της μετακόμισης

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να μετακομίσετε από τη Φλόριντα των ΗΠΑ σε μια ακμάζουσα ευρωπαϊκή οικονομία, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που πρέπει να θυμάστε:

Ανατολική ακτή προς την Ευρώπη

1 – Προγραμματίστε εκ των προτέρων την ταξιδιωτική σας βίζα

Ερευνήστε τις απαιτήσεις βίζας της χώρας στην οποία θέλετε να μετακομίσετε πριν μετακομίσετε εκεί. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές βίζας για άτομα που μετακινούνται από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Για παράδειγμα, μπορείτε να λάβετε βίζα εργασίας, φοιτητή ή επιχειρηματία με βάση τους στόχους σας. Επιπλέον, χώρες όπως η Εσθονία εκδίδουν επίσης ψηφιακές νομαδικές βίζες σε αλλοδαπούς. Το αμερικανικό διαβατήριο σάς επιτρέπει να επισκέπτεστε την Ευρώπη για 90 ημέρες για περιοδείες ή επιχειρηματικές δραστηριότητες.

2 – Προσλάβετε αξιόπιστους διεθνείς μεταφορείς

Χιλιάδες άνθρωποι που ζουν κατά μήκος της ανατολικής ακτής, συμπεριλαμβανομένης της Φλόριντα, μετακομίζουν στο εξωτερικό κάθε χρόνο για να ξεκινήσουν τη ζωή τους σε άλλη χώρα. Δυστυχώς, το να ταξιδέψετε πέρα ​​από τον ωκεανό και να μετακομίσετε στην Ευρώπη μπορεί να είναι αγχωτικό εάν είστε απροετοίμαστοι. Αλλά η συνεργασία με έμπειρους μεταφορείς μεγάλων αποστάσεων θα σας βοηθήσει να κινηθείτε χωρίς προβλήματα. Για το λόγο αυτό, το 80% των Αμερικανών προσλαμβάνουν επαγγελματίες μετακίνησης όταν μεταναστεύουν.

Εάν μετακομίζετε διεθνώς από τη Φλόριντα, επικοινωνήστε με αδειοδοτημένους διεθνείς μεταφορείς για να μεταφέρετε με ασφάλεια τα υπάρχοντά σας. Βεβαιωθείτε ότι προσλαμβάνετε αξιόπιστους μεταφορείς που παρέχουν ασφάλιση.

3 – Διατηρήστε τα έγγραφά σας ασφαλή

Εάν μετακινείστε από την ανατολική ακτή προς την Ευρώπη, θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα όταν ταξιδεύετε. Προστατέψτε αυτά τα έγγραφα από τη στιγμή που επιβιβάζεστε στην πτήση σας για την Ευρώπη από τη Φλόριντα μέχρι την προσγείωση στην ΕΕ. Η απώλεια τους θα σας βάλει σε μεγαλύτερο άγχος. Κρατήστε λοιπόν τα έγγραφά σας σε μια ασφαλή τσάντα με φερμουάρ που μπορείτε να πάρετε εύκολα μαζί σας.

4 – Ενημερώστε την τράπεζά σας πριν μετακινηθείτε από την ανατολική ακτή στην Ευρώπη

Όταν φεύγετε από την Ανατολική Ακτή για την Ευρώπη, ενημερώστε την τράπεζα για την απόφασή σας να μετακομίσετε. Δεν θέλετε η τράπεζα να μπλοκάρει την κάρτα σας αφού παρατηρήσετε συναλλαγές στο εξωτερικό από τον λογαριασμό σας. Επιπλέον, η απόκτηση ενός ευρωπαϊκού τραπεζικού λογαριασμού θα ήταν μια έξυπνη απόφαση.

Σε γενικές γραμμές, θα χρειαστείτε ένα έγκυρο διαβατήριο, απόδειξη διεύθυνσης και μερικές φορές απόδειξη εισοδήματος ή απασχόλησης. Στη συνέχεια, επικοινωνήστε με μια τράπεζα που εμπιστεύεστε, προγραμματίστε ένα ραντεβού με έναν εκπρόσωπο και ερευνήστε τις απαιτήσεις της τράπεζας. Εξετάστε επίσης λύσεις ψηφιακής τραπεζικής όπως η Revolut.

5 – Μαζέψτε προσεκτικά τα υπάρχοντά σας

Το άγχος του ταξιδιού μπορεί να σας κάνει να φορτωθείτε για τη μετανάστευση σας στην ΕΕ. Μια έρευνα δείχνει ότι το 62% των πολιτών των Η.Π.Α. για τα ταξίδια τους υπερπακετάρουν. Αλλά μπορείτε να πακετάρετε έξυπνα μαθαίνοντας:

 • Κλειδώστε τις παραδοτέες αποσκευές σας για ασφάλεια.
 • Ελέγξτε τις απαιτήσεις αποσκευών της αεροπορικής σας εταιρείας.
 • Προσέξτε τον καιρό στον προορισμό σας και ετοιμάστε ανάλογα.
 • Αποφύγετε να πακετάρετε τα πράγματα που μπορείτε να αγοράσετε φθηνά αφού προσγειωθείτε στην Ευρώπη.
 • Χρησιμοποιήστε αυτή την ευκαιρία για να τακτοποιήσετε και να απαλλαγείτε από τα ρούχα που δεν φοράτε.
Μικρότερο σπίτι

6 – Υπολογίστε το συνολικό κόστος πριν μετακινηθείτε από την ανατολική ακτή στην Ευρώπη

Το κόστος μετακίνησης στην Ευρώπη εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και μπορεί να διαφέρει από μέρος σε μέρος. Μπορείτε να συγκρίνετε το κόστος ζωής μεταξύ χωρών χρησιμοποιώντας πλατφόρμες όπως π.χ Numbeo Και Ομογενής. Εάν μετακινείστε από την Ανατολική Ακτή προς την Ευρώπη, θα θέλετε να μάθετε τα συνολικά έξοδά σας εκ των προτέρων.

Είναι δυνατό να υπολογιστεί το μέσο κόστος ζωής στις χώρες της Ε.Ε. Εξετάστε αυτές τις πρόχειρες εκτιμήσεις:

 • Μεταφορά: – Αυτά τα έξοδα μπορεί να κυμαίνονται από $2.000 έως $5.000
 • Μετανάστευση: – Μέσω και τα τέλη μετανάστευσης είναι μεταξύ $200 και $500
 • Ταξίδια: – Τα έξοδα ταξιδιού εξαρτώνται από τον αριθμό των ατόμων που πετούν (500$/άτομο)
 • Στέγαση: Η επιλογή ενός βασικού διαμερίσματος στην Ευρώπη κοστίζει από 1.000 έως 2.000 δολάρια
 • Υπηρεσίες κοινής ωφέλειας: – Οι μηνιαίες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας διεκδικούν $100 έως $200 π.χ. συνδέσεις αερίου, νερού και ηλεκτρισμού

7 – Αναζήτηση διαμερισμάτων

Η αναζήτηση καταλυμάτων σε προσιτές τιμές ενοικίασης στην ΕΕ μπορεί να είναι δύσκολη καθώς δεν είστε εξοικειωμένοι με την ήπειρο. Αλλά μερικές συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε το ιδανικό διαμέρισμα στο εξωτερικό. Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

 • Ζητήστε από έναν συγκάτοικο να μοιραστεί το ενοίκιο μαζί σας
 • Συνεργαστείτε με έναν τοπικό κτηματομεσίτη για να σας καθοδηγήσει σωστά
 • Πληρώστε για ένα ενοίκιο αφού επισκεφθείτε το μέρος και συναντήσετε τους ιδιοκτήτες
 • Πολλές ευρωπαϊκές πόλεις έχουν Facebook ομάδες για τη διευκόλυνση των ενοικιαστών
 • Ζητήστε από τον εργοδότη σας (αν έχετε) να σας πάρει ένα ωραίο διαμέρισμα

8 – Βρείτε το δρόμο σας

Το να κυκλοφορείς σε άλλη χώρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο το περπάτημα σε ένα πάρκο. Ωστόσο, έχουμε τεχνολογία όπως Χάρτες Google για να μας βοηθήσει να βρούμε το δρόμο μας σε μια ξένη χώρα. Παρακαλώ εξοικειωθείτε με Google Street Viewαγοράστε έναν τυπωμένο χάρτη της πόλης σας και χρησιμοποιήστε το maps.me για λήψη χαρτών για χρήση εκτός σύνδεσης.

9 – Κάντε νέες ουσιαστικές συνδέσεις

Ζώντας στην ΕΕ σημαίνει ανάπτυξη ενός νέου κοινωνικού κύκλου, προσαρμόζοντας παράλληλα τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, ξεπερνώντας το γλωσσικό εμπόδιο και προσαρμοζόμενοι σε αυτόν τον τρόπο ζωής. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε τους Αμερικανούς γνωστούς σας. Αντίθετα, κρατήστε ζωντανές τις προηγούμενες συνδέσεις σας μέσω των social media.

Επιπλέον, ο νέος κοινωνικός σας κύκλος θα πρέπει να περιλαμβάνει και άλλους Αμερικανούς ομογενείς. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε μερικά Reddit ή Facebook ομάδες αφιερωμένες σε Αμερικανούς ομογενείς που ζουν στην Ευρώπη. Ιστοσελίδες όπως Ένας μικρός κόσμος μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με άλλους ομογενείς και να βρείτε λύσεις σε κοινές προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε ως Αμερικανός στην ΕΕ.

Συμβουλές YouTube για αρχάριους

Συμπέρασμα – Μετακίνηση από την ανατολική ακτή προς την Ευρώπη

Η Ευρώπη προσφέρει συναρπαστικές ευκαιρίες και μια αλλαγή σκηνικού για τους Αμερικανούς. Και αν ζείτε κατά μήκος της ανατολικής ακτής, μπορεί να σας είναι πολύ πιο εύκολο να μετακινηθείτε από τη δυτική ακτή ή το εσωτερικό. Η μετακίνηση από την ανατολική ακτή στην Ευρώπη μπορεί να είναι συντριπτική, αλλά αν το σχεδιάσετε σωστά, θα έχετε μια εξαιρετική εμπειρία.

Το πιο σημαντικό, είναι καλή ιδέα να υπολογίσετε το κόστος ζωής στην Ευρώπη, να μάθετε τις απαιτήσεις βίζας και να ενημερώσετε την τράπεζά σας για την απόφασή σας να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η συνεργασία με διεθνείς μεταφορείς μπορεί να σας βοηθήσει να μεταναστεύσετε χωρίς άγχος. Επιπλέον, μια καλά σχεδιασμένη κίνηση θα σας βοηθήσει να μεταβείτε στη νέα σας ζωή πολύ πιο γρήγορα.

Στυλ αρχιτεκτονικής στο Αϊντάχο

Τα καλύτερα αρχιτεκτονικά στυλ στο Αϊντάχο, σχεδιασμένα από μερικούς αρχιτέκτονες από το Κέτσαμ του Αϊντάχο, είναι αποτέλεσμα της ιστορίας και της τοπογραφίας της πολιτείας. Επιπλέον, αυτό οδήγησε σε στυλ που αντιπροσώπευαν δύο ξεχωριστές προσωπικότητες: το Sun Valley Lifestyle, που χρησιμεύει ως αντίπαλος του Aspen, CO., και τα σχέδια εκτεταμένων ορεινών αγροκτημάτων που χρησιμοποιούν φυσικούς πόρους για υλικά και σχεδιασμό.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️