Colonial Kitchen Motifs – Old House Journal Magazine

Colonial Kitchen Motifs – Old House Journal Magazine

2 Μαΐου, 2023 0 By admin
Αποικιακή κουζίνα
Σε μια εξοχική αγροικία του 1790, το απλό ντουλάπι με μεντεσέδες κρύβει το πλυντήριο πιάτων. Φωτογραφία: Rob Gray

Φυσικά, η «αποικιακή» κουζίνα είναι σύμβαση του 20ου αιώνα. Οι ιδιοκτήτες πολύ πρώιμων σπιτιών συχνά αποκαθιστούν την αρχική κουζίνα, με το τεράστιο τζάκι της, ως χώρο αποθήκευσης και στη συνέχεια ενσωματώνουν μια απλή, λειτουργική κουζίνα -ίσως μια με παράθυρα της εποχής της Αποικιακής, της Ομοσπονδιακής ή της Ελληνικής Αναγέννησης- σε μια πτέρυγα. . Μην παρασυρθείτε σε τάσεις που βλέπετε στις εκθέσεις κουζίνας: Παραδόξως, μια κουζίνα εμπνευσμένη από την εποχή που ταιριάζει με το σπίτι είναι λιγότερο πιθανό να βγει ραντεβού.

αποικιακή κουζίνα με ντουλάπι μπάτλερ
Σε ένα σπίτι του Royal Barry Wills, η κουζίνα επανασχεδιάστηκε με αίσθηση, η εστία τοποθετήθηκε σε μια εσοχή που μοιάζει με εστία και επιπλέον ένα ντουλάπι μπάτλερ. Φωτογραφία: Gridley+Graves

Βασιστείτε σε φυσικά υλικά όπως το ξύλο και η πέτρα. Κοιτάξτε στην τραπεζαρία ή ακόμα καλύτερα στο ντουλάπι για οδηγίες σχετικά με το σχεδιασμό ντουλαπιών και φρεζαρίσματος και δαπέδων. Οι συμβουλές μπορούν να προέρχονται από ένα ανέπαφο σπίτι στην ίδια πόλη ή από ένα σπίτι μουσείου. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε μόνο αυτές τις ιστορικές λεπτομέρειες και υλικά που σχετίζονται με το στυλ και την ημερομηνία του σπιτιού σας, εξαιρουμένων των σύγχρονων συσκευών.

νεροχύτης σαπωνόπετρας
Ένας μπροστινός νεροχύτης σαπωνόλιθου και ένα υλικό σιδηρουργού προσθέτουν ιστορική γοητεία στην πρώην καλοκαιρινή κουζίνα ενός σπιτιού του 1816 περίπου.
Φωτογραφία: Gridley+Graves

Μερικοί ιδιοκτήτες καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να κρύψουν τις συσκευές σε προσαρμοσμένα ντουλάπια ή σε ένα ντουλάπι. Άλλοι προτιμούν μια ειλικρινά μοντέρνα κουζίνα, που συνδυάζει τη λειτουργία με τη χρήση σύγχρονων στοιχείων, αντίκες και χρωμάτων. Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά, συμβάσεις και μοτίβα που καθοδηγούν το σχεδιασμό μιας νέας-παλιάς κουζίνας:

• ΜΗ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ Αντί να χρησιμοποιείτε μεγάλες σειρές πανομοιότυπων ντουλαπιών βάσης και τοίχου, συνδυάστε μερικά ενσωματωμένα ντουλάπια με μια ανεξάρτητη καλύβα, τραπέζι εργασίας ή ανοιχτά ράφια. Κάντε το να φαίνεται ότι το δωμάτιο έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου. Προσθέστε την εμφάνιση ενός τζακιού με ένα πραγματικό τζάκι, μια θέση ή ένα “ράφι μανδύας” πάνω από τη σόμπα ή μια προεξέχουσα σόμπα. Σκεφτείτε να φτιάξετε μια μικρότερη κουζίνα, μαζί με ξεχωριστούς χώρους αξεσουάρ, όπως ένα ντουλάπι τροφίμων (όπως ένα παλιό ντουλάπι), ένα ντουλάπι μπάτλερ, ακόμη και έναν πίσω διάδρομο για να χωρέσει ένα μεγαλύτερο ψυγείο ή επιπλέον φούρνο.

κουζίνα αποικιακού στυλ
Το Sarah Blank Design Studio πάντρεψε ένα παλιό τούβλο, ένα σιδερένιο μπουφάν και ευρωπαϊκές λεπτομέρειες για ένα νέο σπίτι σε μια πόλη της αποικιακής εποχής.
Φωτογραφία: Neil Landino για το Sarah Blank Design StudiΟ

• ΠΑΛΑΙΑ ΠΡΟΤΥΠΑ Κατάλληλα δάπεδα είναι ξύλο, τούβλο και πέτρα. Τα ξύλινα ντουλάπια, βαμμένα ή διαφανή, πρέπει να έχουν απλό σχέδιο. Οι αναπαραγωγές περιόδου είναι άμεσα διαθέσιμες για εξοπλισμό και φωτιστικά. Μια ιστορική χρωματική παλέτα και τα vintage σκεύη σερβιρίσματος βοηθούν στην χρονολόγηση του χώρου πίσω.

• Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Για να ανακαλέσετε ένα δωμάτιο από τον 17ο ή τις αρχές του 18ου αιώνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλο με σκούρο χρώμα, ανακυκλωμένο ή πικάντικο ξύλο. Προσθέστε ηλικία με λούστρες και ενοχλητικές μεθόδους. Ενώ ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι βασικός και ταιριάζει με οποιοδήποτε σχέδιο, η πέτρα, το σμάλτο και το σίδερο είναι τις περισσότερες φορές και παίρνουν μια πατίνα.

• ΑΠΟΙΚΙΑΚΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ; Αντίθετα, μπορείτε να το διατηρήσετε ελαφρύ χρησιμοποιώντας τις συμβάσεις ενός μεταγενέστερου τροποποιημένου αποικιακού στυλ. Είτε έχουν σχεδιαστεί για ένα σπίτι που χτίστηκε το 1800 είτε το 1925, αυτές οι κουζίνες περιλαμβάνουν ντουλάπια τοίχου και ακόμη και νησίδα. Τα ντουλάπια βάφονται συχνά σε υπόλευκο (βουτυρόγαλα, ιβουάρ, καφέ) σμάλτο.