Cross Stitch for Beginners: Easy Project

Cross Stitch for Beginners: Easy Project

2 Μαΐου, 2023 0 By admin

Η σταυροβελονιά είναι ιδανική για αρχάριους! Δεν είναι δύσκολο να μάθεις και να γίνεις καλός σε αυτό γρήγορα, ώστε να μπορείς να δημιουργήσεις (και να τελειώσεις!) όμορφα κομμάτια

Πρόσφατα τρελάθηκα με τη σταυροβελονιά. Μου αρέσει η μεθοδική ποιότητα της ραφής και της δομής, σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα στην επιλογή χρωμάτων για την κλωστή και το ύφασμα. Είναι ακριβώς η σωστή δομή και ελευθερία, και είναι εύκολο να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα, ακόμη και ως αρχάριος.

Δεν με ενδιαφέρουν πραγματικά τα πολύ παραδοσιακά μοτίβα, αλλά ευτυχώς υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος σταυροβελονιάς εκεί έξω με μια πιο σύγχρονη αισθητική.

Υπάρχουν επίσης πολλά δωρεάν μοτίβα! Βρήκα πολλά υπέροχα μοτίβα και προμήθειες σε δύο ιστότοπους: Stitched Modern και LoveCrafts. Μπορείτε να δείτε μερικά από τα μοτίβα που έχω αγαπήσει στο LoveCrafts εδώ.

Όπως είπα, μου αρέσει η σταυροβελονιά με πιο μοντέρνα εμφάνιση, αλλά μου αρέσουν και οι συνδετικές βελονιές που ανήκουν στο παρελθόν. Είμαι μεγάλος λάτρης των δραμάτων εποχής – όλες οι διασκευές των Jane Austen, Bridgerton, Outlander… Και φυσικά οι γυναίκες πάντα βιδώνουν. Είμαι βέβαιος ότι πολλοί από αυτούς το μισούσαν τότε όταν έκαναν μια παύση και σκέφτηκαν τι άλλο θα ήθελαν να κάνουν.

Είμαι λοιπόν ευγνώμων που οι γυναίκες έχουν επιλογές αυτές τις μέρες, αλλά απολαμβάνω να παρακολουθώ τις εκπομπές μου και να κεντώ με την Elizabeth Bennett και τη Daphne Bridgerton.

Εδώ είναι τα βασικά και μερικές συμβουλές για να ξεκινήσετε το ράψιμο.

Βασικά στοιχεία σταυροβελονιάς για αρχάριους

Η σταυροβελονιά είναι κυριολεκτικά αυτό: ράβεις x ή σταυρούς σε ύφασμα με ένα υφαντό πλέγμα για να κρατάς τα πάντα ομοιόμορφα. Μπορείτε είτε να ράψετε μια σειρά από κάτω βελονιές (το πρώτο μέρος του x) και στη συνέχεια να επιστρέψετε και να ράψετε τις επάνω βελονιές ή να κάνετε ένα x κάθε φορά. Είναι στο χέρι σας!

Μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

 • Η επάνω βελονιά σας (η γραμμή του x σας στην κορυφή) πρέπει να είναι πάντα στην ίδια κατεύθυνση. Θα δώσω πολλές υποδείξεις για το πώς να ράψετε τις βελονιές παρακάτω — στο τέλος, δεν έχει σημασία πώς θα ράψετε τον βασικό σταυρό, αρκεί να το κάνετε με συνέπεια και τακτοποίηση, και πάντα κάντε την επάνω βελονιά προς την ίδια κατεύθυνση
 • Δεν δένετε κόμπους σε σταυροβελονιά. Θα πλέξετε τις άκρες σας κάτω από το πίσω μέρος των βελονιών σας — τέσσερις έως πέντε βελονιές είναι αρκετές — και στη συνέχεια κόψτε τις άκρες, αφήνοντας περίπου μια ουρά 1/8 ίντσας. Δείτε τις παρακάτω οδηγίες για το πώς να το κάνετε αυτό όταν ξεκινήσετε.
 • Κόψτε τις άκρες καθώς προχωράτε. Διαφορετικά θα γίνει χαμός και θα πιαστούν στα ράμματα σου.
 • Προσπαθήστε να διατηρήσετε μια ομοιόμορφη ένταση στις βελονιές σας. Αυτό απαιτεί λίγη εξάσκηση, αλλά θα το βελτιώσετε σε ελάχιστο χρόνο.
 • Μην μεταφέρετε το νήμα σας πολύ μακριά στο πίσω μέρος της ραφής σας γιατί το χρώμα μπορεί να εμφανιστεί στο μπροστινό μέρος και δεν θα φαίνεται ωραίο.
 • Αυτό πρέπει να είναι διασκεδαστικό και ευχάριστο. Εάν κάποια από τις οδηγίες ή τις συμβουλές δεν λειτουργεί για εσάς, μάθετε τι κάνει και κάντε το με τον δικό σας τρόπο!
Είδη κεντήματος για αρχάριους

Προμήθειες σταυροβελονιάς

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα Pickup με βελόνα για Σταυροβελονιά για αρχάριους

Υπάρχουν μερικά άλλα φθηνά εργαλεία που κάνουν το κέντημα πολύ πιο ευχάριστο για μένα:

 • Προστατευτικό βελόνας: Αυτός είναι ένας ισχυρός μαγνήτης που τον προσαρτάτε στο πανί σας για να κρατά τη βελόνα σας όταν πρέπει να την αφήσετε κάτω. Έρχονται σε πολλά διαφορετικά στυλ. Έχουμε αυτά τα χαριτωμένα gummy αρκουδάκια σε μερικά διαφορετικά χρώματα, αλλά μπορείτε επίσης να αγοράσετε έναν κανονικό μαγνήτη ή να φτιάξετε τον δικό σας!
 • Κλωστή βελόνας: Πραγματικά δυσκολεύομαι να περάσω δύο ή τρία νήματα από το μάτι της βελόνας. Τόσο πολύ που απογοητεύομαι και φοβάμαι πολύ όταν πρέπει να αλλάξω το νήμα. Αυτά τα μικρά πράγματα είναι τόσο φθηνά και λειτουργούν τόσο καλά, θα τα χρησιμοποιώ για όλα μου τα κεντήματα από εδώ και πέρα.
 • Μεγεθυντικός φακός χωρίς χέρια: Η καταπόνηση των ματιών είναι πραγματική, παιδιά. Αποκτήστε αυτό εάν δεν έχετε τέλεια όραση.

Οδηγίες σταυροβελονιάς για αρχάριους

 1. Τελειώστε την άκρη του υφάσματος Aida, κουμπώστε το

  Το ύφασμα Aida ξεφτίζει γρήγορα, επομένως θα θέλετε να τελειώσετε τις άκρες του υφάσματός σας πριν ξεκινήσετε το ράψιμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο Fray Check γύρω από την άκρη ή να ράψετε μια ζιγκ-ζαγκ βελονιά με μια ραπτομηχανή (ή να χρησιμοποιήσετε ένα overlocker) ή να διπλώσετε ταινία κάλυψης στην άκρη του υφάσματος.

  Αυτό δεν απαιτείται τεχνικά, αλλά αφού κάνετε ένα έργο χωρίς να τελειώσετε τις άκρες του υφάσματος, το προτείνω.

  Αφού τελειώσετε τις άκρες, πιέστε το ύφασμά σας με ένα σίδερο. Στη συνέχεια, βρείτε το κέντρο του υφάσματός σας διπλώνοντάς το στα τέσσερα. Το κέντρο είναι εκεί που συναντώνται οι πτυχές.

  Τοποθετήστε το ύφασμά σας στο εσωτερικό ή σε μικρότερο μέρος του κρίκου σας και τοποθετήστε το εξωτερικό τσέρκι από πάνω, ώστε το ύφασμά σας να είναι λείο, φροντίζοντας το κέντρο του υφάσματος σας να βρίσκεται στο κέντρο του κρίκου σας. Σφίξτε τη βίδα μέχρι να συγκρατήσει καλά το ύφασμα. Βεβαιωθείτε ότι το ύφασμά σας δεν είναι τραβηγμένο τόσο σφιχτά ώστε να παραμορφωθεί. Δεν θέλετε να ράβετε με το ύφασμά σας τραβηγμένο με περίεργο τρόπο.

  Τελειώστε την άκρη του καμβά με σταυροβελονιά και τοποθετήστε τον στο τσέρκι

 2. Κόψτε το νήμα του κεντήματος και περάστε τη βελόνα σας

  Θέλω να κόψω το νήμα ή το νήμα σας μήκους περίπου 12 έως 18 ιντσών. Συνήθως τσιμπάω την άκρη, τυλίγω την κλωστή μέχρι τον αγκώνα μου και την κόβω ακριβώς κάτω από τον αγκώνα μου.

  Στη συνέχεια, θα θέλετε να τραβήξετε κάθε νήμα ξεχωριστά. Ορισμένα σχέδια απαιτούν δύο κουβάρια οδοντικού νήματος, άλλα τρία και χρησιμοποιούν μόνο ένα κουβάρι για ραφή. Το μοτίβο Amber Bee λέει να χρησιμοποιήσω δύο, αλλά εγώ χρησιμοποίησα τρία. Ήθελα να φαίνεται λίγο πιο γεμάτο αφού οι μέλισσες είναι αφράτες και τρεις κλώνοι δίνουν καλύτερη κάλυψη. Αυτός είναι ο λόγος για να διαχωρίσετε κάθε σκέλος κάλυψης με νήμα. Δεν θέλετε τα νήματα να στρίβουν το ένα γύρω από το άλλο όταν ράβετε με αυτά – θέλετε να ξαπλώνουν και να απλώνονται.

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βελτιωτικό νημάτων όπως το Thread Magic σε αυτό το σημείο, εάν έχετε. Στη συνέχεια περάστε τη βελόνα σας με τον αριθμό των κλώνων του νήματος που χρησιμοποιείτε.

  Τότε μου αρέσει να αγαπώ το νήμα μου όπως με δίδαξε η Natalie Chanin. Απλώς περνάτε το νήμα μέσα από τα δάχτυλά σας μερικές φορές για να μεταφέρετε λίγο λάδι στο νήμα και να απελευθερώσετε την τάση από τη διαδικασία κατασκευής. Μπορείτε να πείτε μια μικρή μάντρα στον εαυτό σας για το πόσο όμορφα θα είναι τα ράμματά σας. 🙂Σταυροβελονιά για αρχάριους Περάστε τη βελόνα με ξεχωριστά νήματα από νήμα

 3. Βρείτε το κέντρο του μοτίβου σας

  Μπορείτε να βρείτε το κέντρο του μοτίβου σας αναζητώντας τα κόκκινα βέλη στις άκρες – εκεί που συναντώνται είναι το κέντρο. Εδώ θέλετε να ξεκινήσετε το ράψιμο. Ξεκίνησα μερικές βελονιές κατά μήκος και πάνω σε μια σειρά, ώστε να μπορώ να κάνω το μεγάλο πορτοκαλί τμήμα στη μέση της μέλισσας σε σειρές.

  Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε ακριβώς νεκρό σημείο εκτός αν εργάζεστε σε ένα τελειωμένο κομμάτι ύφασμα, όπως μια λινή χαρτοπετσέτα. Ήξερα ότι θα είχα πολύ επιπλέον ύφασμα σε όλες τις πλευρές και ότι θα το κούρεψα και θα μπορούσα να κεντρίσω το σχέδιο όταν το πλαισίωνα.Πώς να διαβάσετε ένα μοτίβο σταυροβελονιάς

 4. Κάντε το πρώτο μέρος της βελονιάς

  Αν κοιτάξετε το ύφασμα Aida, θα δείτε μικρά τετράγωνα υφασμένα σε αυτό, με τρύπες στις τέσσερις γωνίες. Για να ξεκινήσετε την πρώτη σας βελονιά, στο κέντρο του υφάσματός σας, φέρτε τη βελόνα σας προς τα πάνω από την κάτω αριστερή τρύπα του τετραγώνου και προς τα κάτω από την επάνω δεξιά τρύπα, δημιουργώντας μια διαγώνια γραμμή κατά μήκος του τετραγώνου.

  Αφήστε μερικά εκατοστά κλωστή στο πίσω μέρος του υφάσματος σας όταν περνάτε το νήμα σας μέσα από αυτό.πώς να ράψετε μια σταυροβελονιά για αρχάριους

 5. Κολλήστε τη συρμάτινη ουρά

  Στη συνέχεια, φέρτε το νήμα σας από την κάτω δεξιά τρύπα, αλλά αυτή τη φορά φροντίστε να ράψετε την ουρά του νήματος που αφήσατε στην πλάτη.

  Δεν θα ράβετε κόμπους στη σταυροβελονιά σας – απλώς κολλάτε με ταινία στην ουρά καθώς ράβετε. Αυτό θέλει λίγο να το συνηθίσω και ξεχνώ να το κάνω μετά από μερικά ράμματα. Φροντίστε να το ράψετε τουλάχιστον τέσσερις έως πέντε βελονιές! Και κόψτε το επιπλέον (όχι πολύ κοντά) αμέσως! Καταλήγω να πιάνω σκέλη από την ουρά στα ράμματα μου αν δεν κόψω τα επιπλέον, και αυτό κάνει πραγματικό χάος, οπότε μην είστε σαν εμένα.
  πώς να ράψετε την κλωστή σταυροβελονιά για αρχάριους

 6. Τελειώστε τη βελονιά σας (ή κάντε μια σειρά)

  Για να ολοκληρώσετε την πρώτη σας βελονιά, κατεβάστε τη βελόνα μέσα από την επάνω αριστερή τρύπα. Τώρα έκανες την πρώτη σου βελονιά!

  Για να κάνετε την επόμενη βελονιά, απλώς ανεβείτε από την κάτω αριστερή τρύπα του επόμενου τετραγώνου που θέλετε να ράψετε και ούτω καθεξής.

  Εάν το επόμενο τετράγωνο που θέλετε να ράψετε είναι πάνω από το τετράγωνο που μόλις ολοκληρώσατε, η επάνω αριστερή τρύπα της βελονιάς που μόλις τελειώσατε θα είναι ίδια με την κάτω αριστερή τρύπα αυτής με την οποία ξεκινήσατε. απλά θα αναιρούσε αυτό που μόλις ολοκληρώσατε! Ωχ Ώχ.

  Αντ ‘αυτού, απλώς ρίξτε πίσω αυτό το πρώτο μέρος της επόμενης βελονιάς: ανεβείτε από την επάνω δεξιά γωνία και πίσω προς τα κάτω από την κάτω αριστερή γωνία και μετά συνεχίστε με την υπόλοιπη βελονιά όπως θα κάνατε συνήθως.

  Μερικές φορές είναι επίσης λογικό να κάνετε μια σειρά βελονιών και να κάνετε το πρώτο μέρος όλων των βελονιών και μετά να επιστρέψετε και να κάνετε το δεύτερο μέρος. Είναι στο χέρι σας αν θέλετε να εργαστείτε με αυτόν τον τρόπο. Μερικές φορές είναι πιο εύκολο και λογικό, και άλλες φορές είναι πιο εύκολο να κάνετε μεμονωμένες βελονιές.
  πώς να κάνετε μια σειρά από σταυροβελονιά για αρχάριους

 7. Πώς να τερματίσετε το νήμα σας

  Όταν ξεμείνετε από κλωστή ή τελειώσετε ένα χρώμα ή τμήμα του μοτίβου σας, ράψτε πίσω κάτω από τέσσερις έως έξι βελονιές στο πίσω μέρος της εργασίας σας. Κόψτε το επιπλέον νήμα αλλά όχι πολύ κοντό (αφήστε 1/8 έως 1/4 ίντσας).Οι αρχάριοι σταυροβελονιά πώς να τελειώσει νήμα

 8. Συνεχίστε να ράβετε το σχέδιο

  Τώρα ξέρετε όλα όσα χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε το μοτίβο σας (εκτός από τη ραφή, που είναι το επόμενο βήμα). Συνεχίστε να συμπληρώνετε τα τετράγωνα του μοτίβου σας σύμφωνα με το διάγραμμα.

  Ένα πράγμα που το βρίσκω πιο εύκολο: Όταν ράβετε δίπλα σε υπάρχουσες βελονιές, προσπαθήστε να βγείτε από άχρηστες τρύπες αν μπορείτε. Είναι πιο εύκολο να κατεβείτε παρά να ανεβείτε μέσα από τρύπες με σπείρωμα, οπότε προσπαθήστε να βρείτε το σχέδιο βελονιάς σας, ώστε να μπορείτε να το κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό θα έχει περισσότερο νόημα για εσάς, όπως και περισσότερα ράμματα.

 9. Πώς να πνιγεί

  Ορισμένα σχέδια απαιτούν ραφές, που είναι ένας τρόπος για να ράψετε λεπτές γραμμές ή περιγράμματα σε ένα σχέδιο που αποτελείται από x.

  Για να ράψετε μια πίσω βελονιά, χρησιμοποιήστε μόνο μία κλωστή. Στερεώστε την ουρά της κλωστής ράβοντας κάτω από μερικές από τις βελονιές σας στο πίσω μέρος της δουλειάς σας. Στην πραγματικότητα θα ράψετε κάθε βελονιά ανάποδα:

  • τοποθετήστε τη βελόνα σας στο μπροστινό μέρος σε αυτό που κανονικά θα ήταν τελικό σημείο της πρώτης σας βελονιάς όταν κάνετε μια βελονιά κολύμβησης (θα το ονομάσουμε #1)
  • στη συνέχεια κατεβάστε τη βελόνα σας στο σημείο που κανονικά θα ήταν η αρχή της βελονιάς σας (#2)
  • σηκώστε ξανά τη βελόνα σας στην άλλη πλευρά της επόμενης βελονιάς (#3)
  • στη συνέχεια επιστρέψτε το στο αρχικό σημείο εκκίνησης (#1)

  Έτσι, ράβετε πίσω στο σημείο εκκίνησης με κάθε βελονιά, αλλά κάνετε μια θηλιά προς τα εμπρός κάτω από αυτήν. Η οπίσθια ραφή δημιουργεί μια ωραία, συνδεδεμένη, λεπτή σειρά βελονιών που είναι ιδανική για λεπτομέρεια ή περίγραμμα.
  Σταυροβελονιά για αρχάριους πώς να ράψετε κλειδαροβελονιά

 10. Ολοκληρώνοντας τη σταυροβελονιά σας

  Το τι θα κάνετε στη συνέχεια με το τελειωμένο σας κομμάτι εξαρτάται από εσάς! Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να χρησιμοποιούν το ίδιο το τσέρκι ως πλαίσιο και να στερεώνουν το επιπλέον ύφασμα στο πίσω μέρος με μια βελονιά. Μπορείτε επίσης να κολλήσετε τη σταυροβελονιά σας σε πίνακα αφίσας χωρίς οξύ και να την βάλετε σε μια κορνίζα ή ένα κουτί σκιάς, κάτι που θα κάνω.

  Αλλά φυσικά μπορείτε επίσης να κάνετε τη σταυροβελονιά σας πιο λειτουργική — ένα μαξιλάρι, ένα μικρό μαξιλάρι, Έτοιμο έργο κεντήματος για αρχάριους

Αν σας άρεσε αυτό το έργο ραπτικής, ρίξτε μια ματιά στο μάθημά μου για το πώς να φτιάξετε μια αδιάβροχη τσάντα μακιγιάζ ή πώς να ράψετε και να κερώσετε μια τσάντα ψωμιού DIY.

Καρφιτσώστε αυτήν την ανάρτηση αν σας αρέσει και εγγραφείτε στη λίστα email μου!